Halkbank hisse değerlendirmesi: TUT verdi...

Şeker Yatırım, Halkbank için 7,82 TL hedef fiyat ile 'TUT' tavsiyesini korudu. Raporda, ‘Beklentilerden iyi gelen net faiz gelirleri, kredi karşılıkları ile  beklentilerden yüksek gelen ticari zarar, diğer karşılıklar sebebiyle  bankanın net kar rakamı beklentilerimizin hafif üzerinde  gerçekleşmiştir’ denildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Konu ile ilgili raporda şu değerlendirme yapıldı:

"Beklentilerin hafif üzerinde sonuçlar

Halkbank 4Ç19 solo  finansal sonuçlarında beklentilerin hafif üzerinde 797 milyon TL net  kar açıkladı. (Çeyreksel bazda %158,4 artış). Açıklanan net kar rakamı  bizim 708 milyon TL olan tahminimizin ve 779 milyon TL olan piyasa  beklentisinin %13 ve %2 üzerinde gerçekleşmiş oldu. Bankanın 12 aylık  karı 1,720 milyon TL olup geçen yıla göre %31,8 azalarak %5,6 oranında  ortalama öz kaynak karlılığına işaret etmektedir. (VAKBN: %9,1)

Beklentilerden iyi gelen net faiz gelirleri, kredi karşılıkları ile  beklentilerden yüksek gelen ticari zarar, diğer karşılıklar sebebiyle  bankanın net kar rakamı beklentilerimizin hafif üzerinde  gerçekleşmiştir.  2020 beklentileri: TRY krediler: +%20, YP krediler:

Hafif daralma, Mevduat: Düşük %10,  Net Faiz Marjı: +50bps, Faaliyet

Giderleri: ~%8,5, TGA Rasyou: %6,1, Kredi Risk Maliyeti (net) 115 baz  puan,  Özkaynak Getirisi: Orta %10.  Karlılıkta güçlü toparlanma,  güçlü çekirdek bankacılık gelirleri büyümesi, kredi büyümesinde önemli  ölçüde zayıflama, TGA rasyosunda yeni takibe intikal eden kredilerde  yavaşlama ve güçlü tahsilatlar sebebiyle 60 baz puan artış, aktiften  silme ve satışların olmayışı, ikinci grup kredilerin ağırlığında  artış, kredi karşılık oranlarında azalma ve hafif güçlenen sermaye  yeterliliği çeyreğin ana unsurları olarak öne çıkmaktadır.  4Ç19  finansal sonuçlarının açıklanmasının ardından hisse üzerinde önemli  bir etki beklemiyoruz.  Hisse için 22% sermaye maliyeti ve 8% uzun  vadeli büyüme oranlarını kullanarak hesapladığımız ve 7,82 TL olan  hedef fiyatımızın %6 artış potansiyeli bulunmaktadır. Hisse için “TUT”  tavsiyemizi koruyoruz. Hisse 2020T 3,4x F/K (Benzerlerine göre %22  iskontolu) ve 0,26x F/DD çarpanlarıyla ve %8,2 ortalama öz kaynak  getirisiyle işlem görmektedir.  Marjlarda göreceli sınırlı toparlanma.

Net faiz marjı çeyreksel bazda 93 baz puan artarak %3,9 seviyesinde  gerçekleşmiştir. Tüfe endeksli tahvil gelirlerindeki düzeltme marjları  negatif etkilerken kredi mevduat makası azalan fonlama maliyetleri  sebebiyle çeyreksel bazda 183 baz puan iyileşmiştir.  Net ücret ve  komisyon gelirlerinde devam eden büyüme. Ücret ve komisyon  gelirlerindeki çeyreksel ve 12 aylık artış oranı %2,2 ve %43  seviyelerindedir.  Tüketici kredileri büyümesi önemli ölçüde  yavaşlayarak 3Ç19’daki %10,3 seviyesinden 4Ç19’da %3,3 seviyesine  gerilemiştir. TGA oluşumunda yavaşlama, güçlü tahsilat performansı.

Yeni TGA oluşumu çeyreksel bazda %16 azalarak hız kesmiştir. TGA  rasyosu güçlü tahsilatların da yardımla çeyreksel bazda 60 baz puan  artarak %5,1 seviyesinde gerçekleşmiştir. Aktiften silme ya da satış  bulunmamaktadır.  Bankanın ikinci aşama kredilerinin toplam krediler  içindeki ağırlığı 120 bp artarak %8,2 seviyesine yükselmiştir. İkinci  ve üçüncü aşama beklenen zarar karşılıkları 80 bp ve 70 bp azalarak

%4,5 ve %55,8 (Sektör: %65) seviyelerine ulaşmıştır. Toplam kredi  riski maliyeti (net) ise 101 baz puan olup takip ettiğimiz bankalar  arasındaki en düşük seviyedir. Hafif güçlenen sermaye yeterliliği.

Bankanın ana ve çekirdek sermaye yeterlilik rasyoları çeyreksel bazda  sırasıyla 10 ve 20 baz puan artarak %14,3 ve %11,7 seviyelerine  ulaşmıştır."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar