Halkbank hisse yorumu ve teknik analizi

Vakıf Yatırım, 2020 yılı ilk çeyrek sonuçlarını dün açıklayan Halkbank için hedef fiyatını 8,30 TL'den 7,52'ye indirdi, hisse için tavsiyesini ise 'Tut'tan 'Al'a yükseltti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Değerlendirmede şöyle denildi:

"Halk Bankası 2020 yılı ilk çeyrek için tahminlerimize ve piyasa  beklentilerine paralel 825 mn TL net kar açıkladı. 1Ç’de bankanın  tahminlerimizin %11,0 üzerinde gerçekleşen net faiz gelirlerine  karşın, beklentimizi aşan karşılık giderleri nedeniyle net kar  öngörümüze yakın gerçekleşme gördük.

Banka 1Ç’de hem TL kredilerde hem TL mevduatta güçlü büyüme elde etti. Aynı dönemde azalan intikaller ve  güçlü kredi büyümesi ile bankanın yılsonunda %5,1 olan Takipteki Krediler Oranı %4,8’e geriledi.

Açıklanan 1Ç20 net karının piyasa  beklentilerine paralel gerçekleşmesi nedeniyle hisse üzerine etkisini  nötr olarak değerlendiriyoruz. 2020 yılı net kar tahminimizi aşağı  yönlü revize ettiğimiz Halk Bankası için hedef fiyatımızı 8,30 TL’den 7,52 TL’ye güncelliyor, uzun vadeli “TUT” önerimizi “AL” olarak revize  ediyoruz."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar