Halkbank için hedef fiyatını düşürdü

Vakıf Yatırım, dün 9 aylık bilançosunu açıklayan Halkbank için hedef fiyatını 8,50 TL'den 6,90 TL'ye indirdi. Vakıf Yatırım, tavsiyesini ise 'Al' olarak korudu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Vakıf Yatırım'ın ( http://www.vakifyatirim.com.tr ) konu ile  ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:  

"Beklentilere paralel net kar (=)

Halk Bankası 3Ç19’da beklentimizin %5,0, piyasa beklentisini %2,0  altında 308 mn TL (Ç/Ç -%0,6, Y/Y +%1,9) net kar açıkladı. 3Ç’de  iyileşen kredi-mevduat makası nedeniyle bankanın net faiz gelirleri  tahminlerimize paralel çeyreksel %24,0 ile güçlü artış gösterirken,  faaliyet giderlerindeki artış ve efektif vergi oranının yükselmesi net  karı baskıladı.

Diğer yandan, 2Ç’de büyük ölçekli kredinin intikali  sebebiyle 1,4 mlr TL’ye ulaşan karşılık giderlerinin, devam eden  intikallere karşın çeyreksel %49,0 oranında gerilemesi karlılığı  destekledi. 3Ç’de TL kredilerde %11,0 ile sektör ortalamasının  üzerinde büyüyen banka pazar payı kazanmaya devam etti.

Açıklanan 3Ç  sonuçlarının piyasa beklentilerine paralel gerçekleşmesi nedeniyle  hisse üzerine etkisini nötr olarak değerlendiriyoruz. 3Ç finansal  sonuçlarının ardından Halk Bankası 2019 yıl sonu net kar tahminimizi  aşağı yönlü revize ederken, banka için hedef fiyatımızı 8,50 TL’den 6,90 TL’ye güncelliyoruz. Halk Bankası hisseleri için kısa vadeli  “Endekse Paralel Getiri” ve uzun vadeli “AL” önerimizi koruyoruz."

 

HALKB TURKIYE HALK BANKASI A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 14.58
Satış 14.59
Değişim 0.4%
Son Değer 14.58
En yüksek 14.61
En düşük 14.01
Haftalık Değişim -12.3798%
Aylık Değişim 7.5221%
Yıllık Değişim 21.7028%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar