Halkbank, ikincil halka arz için SPK’ya başvurdu

Türkiye Halk Bankası A.Ş. (HALKB), sermayesinin yüzde 25 artırılmasını öngören ikincil halka arz kapsamında Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) başvurdu.

Abone ol
Halkbank, ikincil halka arz için SPK’ya başvurdu
Abone ol Haberi dinle

Halkbank tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, bankanın 7 Ağustos 2026 tarihli Yönetim Kurulu kararı doğrultusunda gerçekleştirilmesi planlanan ikincil halka arza ilişkin 27 Ağustos 2026 tarihinde SPK’ye başvuru yapıldığı bildirildi.

Sermaye 8,98 milyar TL’ye çıkarılacak

Planlanan sermaye artırımı kapsamında Halkbank’ın mevcut 7 milyar 184 milyon 778 bin 41,963 TL olan çıkarılmış sermayesinin, 1 milyar 796 milyon 194 bin 510,491 TL artırılması planlanıyor.

Sermaye artırımı tamamlandığında bankanın çıkarılmış sermayesi 8 milyar 980 milyon 972 bin 552,454 TL seviyesine yükselecek.

Söz konusu artış, mevcut sermayeye göre yaklaşık yüzde 25 oranında gerçekleşecek.

SPK onayı bekleniyor

İkincil halka arz sürecinin devam edebilmesi için SPK başvurusunun Kurul tarafından değerlendirilerek onaylanması gerekiyor. Halka arzın nihai şartları ve takvimi SPK süreci sonrasında netleşecek.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar