Halkbank kredi faiz oranlarını indirdi

Halkbank, Merkez Bankası kararının ardından faiz indirimine gittiğini  duyurdu. Ticari, ihtiyaç ve konut kredilerinde aşağı yönlü düzenlemeler yaptıklarını belirten Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, "Finansman maliyetlerindeki iyileşmeleri kredi faiz oranlarına  yansıtmaktan memnunuz. Müşterilerimizin her türlü nakit ihtiyacına  düşük faiz oranlarıyla yanıt vermeyi sürdüreceğiz" dedi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Bugünden itibaren kullandıracağı ticari kredilerin faiz oranlarını yıllık yüzde 13 - 15,5 aralığına indirdiğini açıklayan Halkbank, 60 aya kadar vade imkânı sunduğu ihtiyaç kredilerinde faiz oranını maaş  müşterileri için aylık yüzde 1,25'e, maaş dışı müşterileri için ise  aylık yüzde 1,35'e düşürdüğünü duyurdu. 500 bin TL ve üzerindeki konut kredilerinde faiz oranını aylık yüzde 1,19'a indiren Halkbank, 500 bin TL'nin altındaki konut kredilerinde ise faiz oranını aylık yüzde 0,99  olarak uygulamaya devam edeceğini açıkladı.

Yılın ilk yarısında toplam kredileri geçen yılın aynı dönemine göre  yüzde 20,1 büyüyen Halkbank'ın, faiz indirimiyle birlikte ekonomiye  verdiği desteğin artarak devam edeceğini bildiren Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan şunları söyledi:

"Merkez Bankası'nın Temmuz ayındaki faiz indirim kararı sonrasında,  kredi faizlerini ilk indiren bankalardan biri olmuştuk. Aynı iradeyi  kararlılıkla sürdürüyoruz ve müşterilerimize avantajlı faiz oranları  sunmaya devam ediyoruz. Merkez Bankası'nın son faiz indirimi yanı  sıra, Avrupa Merkez Bankası'nın da faizleri beklentilerle uyumlu  düşürmesi tüm küresel piyasalarda faizlerin düşüş eğiliminin  süreceğine yönelik beklentileri güçlendirmiştir. Ekonomimizdeki  dengelenme süreciyle birlikte ülkemizin risk primi düşmeye devam  etmekte, yurtdışı yatırımcıların tahvil piyasasına ilgileri giderek  artmaktadır. Bu gelişmeler doğrultusunda bankamızın da kredi  faizlerini indirmesi yatırım ortamının canlanmasına ve ekonomik  büyümeye daha fazla katkı sağlayacaktır."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar