Halkbank'ın reddi hakim talebi reddedildi

New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi'nde devam eden davada, Halkbank 14 Temmuz tarihinde mahkemeye sunduğu reddi hakim başvurusu  konusunda, hakimin huzurunda savcılığın da katılacağı karşılıklı bir  toplantı yapılmasını istedi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Amerikanın Sesi Radyosunun internet sitesinde yer alan habere  göre, Hakim Richard Berman, Halkbank’ın talebini dava sürecinin  yoğunluğu ve talebin federal mahkeme kurallarına uymadığı gerekçesiyle  reddetti.

Halkbank, mahkemeye daha önce yaptığı başvuruda, New York’ta  davaya tarafsız bir yargıç atanması talebinde bulunmuştu.

Halkbank, reddi hakim gerekçesini şöyle ifade etmişti:  “Fethullahçı olarak bilinen bir örgüt adına bu örgütle birlikte  çalışan savcılar ve hakimler 2013 yılında Halkbank'ın eski Genel Müdürü'nü tutukladı. Aralık 2013'teki tutuklamaların çoğu gayri  meşruydu ve uygunsuz amaçlar için yapılmıştı. Açıkça söylemek gerekirse Halkbank FETÖ’cülerin topladığı delillerle yargılanmak  isteniyor. Halkbank adil bir şekilde yargılanmalı. Halkbank davasında görevli hakimin bu adil yargılamayı yapacağını düşünmüyoruz. Halkbank davasına atanan hakim 2014 yılında İstanbul’da FETÖ’ye bağlı Yüksel Karkın Hukuk firması tarafından düzenlenen sempozyuma katılarak bu  davanın özünü oluşturan gerçeklere taraf oldu.”

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar