Halkbank’tan TLREF’e endeksli bono ihracı

Bankacılık sektöründe yenilikçi finans ürünlerinin yaygınlaşması yönünde çalışmalarını sürdüren Halkbank, Borsa İstanbul  tarafından uluslararası standartlara uygun olarak oluşturulan Türk Lirası Gecelik Referans Faiz Oranı’na (TLREF) endeksli dört farklı  bono ihracı gerçekleştirdi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

1,1 milyar TL tutarındaki dört ihracın  beklenenin üzerinde talep gördüğünü belirten Halkbank Hazine Yönetimi  ve Uluslararası Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Serdar Sürer,  “Yatırım araçlarını çeşitlendiren adımlarımız piyasalara güven  veriyor, yeni ürünlerimize olan talep de müşterilerimizin bize duyduğu  güveni gösteriyor” dedi.

Halkbank TLREF’e endeksli, farklı vadelerdeki 3 ayrı ürünüyle,  planlanan tutarın oldukça üzerinde gelen talebe bağlı olarak 940  milyon TL değerinde borçlanma gerçekleştirdi. Banka bu işlemlere ek  olarak, 9 Eylül’de ihraç ettiği Türkiye’de bir ilk niteliğinde eş anlı  olarak TLREF ve Enflasyona (TÜFE) Endeksli Kuponlu Halkbank Bonosu  ürünüyle de yatırımcılarına aktif iki piyasa değişkeninin getirisinden  yüksek olanından yararlanma imkânı sundu. Son olarak ihraç edilen 350  gün vadeli TLREF ve TÜFE’ye Endeksli kuponlu bono ihracıyla birlikte

Halkbank, TLREF endeksli ürünlerle toplamda 1,1 milyar TL tutarında  borçlanma gerçekleştirmiş oldu.

“TLREF, faiz riskini daha iyi yönetmemizi sağlayacak”

Finansal enstrümanları çeşitlendirmek ve sermaye piyasalarında  derinleşmeyi sağlamak üzere son dönemde geliştirilen yeni yatırım  araçlarını yaygınlaştırmaya yönelik çalışmalar yapmayı sürdürdüklerini  ifade eden Halkbank Hazine Yönetimi ve Uluslararası Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Serdar Sürer, Borsa İstanbul tarafından oluşturulan TLREF’in büyük talep gördüğünü belirterek şunları söyledi:

“Türk Lirası kısa vadeli referans faiz oranı ihtiyacını  karşılayacağını düşündüğümüz TLREF, önümüzdeki dönemde bankaların  değişken faizli kredi vermelerinin önünü açacak ve faiz riskini daha  iyi yönetmemize yardımcı olacaktır. TLREF’e endeksli bono ihracı gibi  yatırım araçlarını çeşitlendiren yenilikçi adımlarımızın piyasaya  güven verdiğini görüyoruz. Bu ürünlere olan talebin de  müşterilerimizin bize duyduğu güveni yansıttığını düşünüyoruz.

Piyasaya ve müşterilerimize yeni yatırım araçları sunarak, Bankamızın  kaynak ve ürün çeşitliliğini artırmaya devam edeceğiz.”

TLREF, finansal türev ürünlerde, borçlanma araçlarında ve çeşitli  finansal sözleşmelerde değişken faiz göstergesi, dayanak varlık veya  karşılaştırma ölçütü olarak kullanılacak. TLREF Endeksli – Kuponlu Halkbank Bonoları ile yatırımcılar, kupon ödeme tarihlerinde, TLREF  oranının getirisi + ek getiri oranı kadar kazanç sağlayacaklar. Yatırımcılar yüksek getirinin yanı sıra Halkbank’ın sağladığı ikinci  el likidite imkânlarından da yararlanacaklar.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar