Hedef fiyat paylaştı, 'AL' verdi

Deniz Yatırım, Garanti Bankası için 13,50 TL hedef fiyatla 'AL' tavsiyesini korudu. Raporda, bankanın beklentilerin altında kar açıkladığının altı çizilirken 'Güçlü finansal yapısı ve 0.57x F/DD ve 4.62x F/K çarpanları ile işlem gören Garanti Bankası hisselerinin önemli bir getiri sunduğu görüşündeyiz' tespitinde bulunuldu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Ayrıntılar şu şekilde:

"Garanti Bankası 4Ç20 konsolide olmayan finansallarında 1,111 milyon TL net kar açıkladı. Bankanın karı bir önceki döneme göre %41 geçen yılın aynı dönemine göre ise %9 gerilerken dönemsel özsermaye karlılığı %7.3 olarak gerçekleşti.

Açıklanan net kar bizim 1,591 milyon TL’lik (konsensüs: 1,250 milyon TL) beklentimizin altında gerçekleşti. Garanti Bankası ayrıca 4Ç20'de 320 milyon TL tutarında ihtiyari karşılık ayırmış ve ihtiyari karşılık toplamı 4.65 milyarTL'ye yükselmiştir.

Bu dönem ayrılan serbest karşılığı biz kar tahmin modelimizde öngörmediğimiz için açıklanan kar raamı bu dönemde beklentimizin altında gerçekleşmiştir. 2020 tüm yıl kar rakamı ise yıllık bazda %1.3 artış ile 6,238 milyon TL olarak gerçekleşirken, özsermaye karlılığı ise %10.8 olmuştur.

Garanti Bankası için önerimizi AL önerimizi ve 13.50 TL olan hisse başına hedef fiyatımızı koruyoruz. 4Ç20 kar rakamı piyasa beklentisinin hafif altında kalsa da güçlü finansal yapısı ve 0.57x F/DD ve 4.62x F/K çarpanları ile işlem gören Garanti Bankası hisselerinin önemli bir getiri sunduğu görüşündeyiz.

Garanti Bankası'nın güçlü sermaye oranlarını (SYR:% 18.5 ve Çekirdek SYR:% 15.8), yüksek karşılık oranlarını (Grup 1 ve 2 krediler için sırasıyla %14.7 ve %63.4) ve 4.65 milyar TL'ye ulaşan ihtiyari karşılık miktarı ile olası riskleri önemli ölçüde karşıladığını düşünüyoruz."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar