Hedef fiyatını 52,70 TL'den 78,70 TL'ye yükseltti

Vakıf Yatırım, Pegasus’la ilgili hisse değerlendirmesini yatırımcılarla paylaştı. Vakıf Yatırım, Pegasus için hedef fiyatını 52,70 TL'den 78,70 TL'ye yükseltti, tavsiyesini 'Tut' olarak korudu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Vakıf Yatırım'ın konu ile  ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı: 

"Pegasus, 3Ç19’da beklentimize (1,2 mlr TL) paralel, piyasa beklentisinin %17 üzerinde yıllık %62 artışla 1,2 mlr TL net kâr  açıkladı. Birim ve yan gelirlerin desteğiyle operasyonel performans  beklentimizin bir miktar üzerinde gerçekleşirken, esas faaliyetlerden  diğer giderler tahminimizin üzerinde seyrederek net kârın beklentimize  paralel gerçekleşmesini sağladı.

Operasyonel tarafta beklentilerin  üzerinde gerçekleşen performansın ve piyasa beklentisinin üzerinde  gelen net kârın hisse fiyatına olumlu yansımasını bekliyoruz. Ancak, Şirket hisselerinin yılbaşından bu yana endekse göre %155 pozitif  ayrışarak olumlu beklentileri önemli ölçüde fiyatladığını düşünüyor,  potansiyel olumlu etkinin sınırlı kalacağını tahmin ediyoruz.

Sonuçların ardından değerleme modelimizde yaptığımız revizyon sonrası  hedef fiyatımızı 52,70 TL’den 78,70 TL’ye yükseltiyor, kısa vadeli  “Endekse Paralel Getiri” ve uzun vadeli “TUT” önerimizi koruyoruz.

Pegasus Yönetimi bugün TSİ 17:00’de bir telekonferans  gerçekleştirecek."

PGSUS PEGASUS HAVA TASIMACILIGI A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 807.5
Satış 808
Değişim -8.5%
Son Değer 808
En yüksek 820.5
En düşük 804
Haftalık Değişim -0.676%
Aylık Değişim -5.7725%
Yıllık Değişim 24.4033%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar