Hedef fiyatını belirledi: 'AL' tavsiyesi

Yapı Kredi Yatırım, piyasa beklentilerinin oldukça üzerinde net kar açıklayan Anadolu Efes hisse senedi için 33,70 TL hedef fiyatını ve 'al' tavsiyesini sürdürdü.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Yapı Kredi Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme  yapıldı:

"Anadolu Efes 4Ç20 finansallarını açıkladı

AEFES 4Ç20’de 86 milyon TL net kar açıkladı. Bu rakam hem  piyasanın tahmini olan 49 milyon TL’den hem bizim beklentimiz olan 41  milyon TL’den daha iyi gerçekleşti.

CCOLA’nın net karındaki olumsuz  sapmaya rağmen özellikle faaliyet dışı kalemlerin beklentimizden iyi  gerçekleşmesi sayesinde net karda olumlu bir sapma görüyoruz. Şirket  böylece 2021 y ılını 815 milyon TL ile kapatırken bu yıllık bazda
%21’lik bir düşüşe işaret etti. Yönetim Kurulu hisse başına 1,93 TL  temettü dağıtımı önerisi yaptı. Bu %8,3 gibi bir verime işaret ediyor.

Temettü dağıtılma günü ise 28 Mayıs olarak teklif edildi. Şirket  yönetimi 2021 için bira faaliyetleri açısından bizim tahminlerimize  göre bir miktar daha temkinli öngörüler açıkladı. Buna göre konsolide  bira hacimlerinin düşük-orta tek haneli büyümesi beklenirken bizim  tahminimiz %7’lik bir büyümeye dayanıyor. Yönetim ayrıca konsolide  bazda 2,0 puanlık bir VAFÖK marjı daralması beklerken bizim tahminimiz 1,3’lük bir daralmaya işaret ediyor.

Yatırımlar/Satışlar için konulan  yüksek tek haneli öngörü bizim tahminlerimize paralel. 2021’de  özellikle net işletme sermayesinde düşük bazdan kaynaklı yaşanacak  artışlar neticesinde serbest nakit akışında bir miktar düşüş söz  konusu olabilir. Her ne kadar net kar beklentilerden iyi gerçekleşse  de 2021 için bira faaliyetlerinde paylaşılan temkinli öngörüler  hissede kısa vadede iştahı biraz kesme potansiyeline sahip. Öte yandan  biz orta vadede şirketin güçlü nakit yaratma potansiyelinin devam  etmesi nedeniyle AL önerimizi 33,7 TL hedef fiyatla sürdürüyoruz."

Kaynak:

https://www.ykyatirim.com.tr/mailing/34d0fb35-d85b-460e-a274-cbcb00b32c6e.pdf

AEFES ANADOLU EFES BIRACILIK VE MALT SANAYII A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 171.3
Satış 171.6
Değişim -0.4%
Son Değer 171.6
En yüksek 173.5
En düşük 167.5
Haftalık Değişim 2.1428%
Aylık Değişim 12.2302%
Yıllık Değişim 24.7999%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar