Hektaş HEKTS hisse yorumu ve değerlendirmesi

İntegral Yatırım, Hektaş hedef fiyatını 16,00 TL'den 30,80 TL'ye yükseltti. Hisse değerlendirmesinde, 'Uzun vadede büyüme sürecinin devam edeceğini düşündüğümüz HEKTS için pozitif görüşümüzü koruyoruz' denildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

İntegral Yatırım konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"Hektaş (HEKTS) 4Ç20’de yıllık %76 artışla 61.1 milyon TL net kar açıkladı. Kar rakamındaki bu artışta aynı dönemde satış gelirlerinin %145 artması etkili oldu.

Net satışlar 2020 yılının son çeyreğinde 304 milyon TL ile rekor çeyrek satış gelirini oluşturdu. Satışlardaki bu gelişim kardaki artışı beraberinde getirdi. Aynı dönemde FAVÖK yıllık
%90 artışla 64.6 milyon TL oldu. Son çeyrekte kar marjları önceki yılın aynı çeyreğine kıyasla 6-7 puan gerileme gösterdi.

Brüt Kar marjı 8 puana yakın düşüşle %30 seviyesinde oluşurken, FAVÖK marjı 6.2 puan düşüşle %21.3 seviyesinde oluştu. Karlılıktaki bu düşüşte Pandemi sürecinde sektörde stokları eritmek için yapılan agresif fiyat düşüşleri etkili oldu. HEKTS bu fiyat hareketlerine karşılık vermek zorunda kaldı. Genel olarak yılın son çeyreğini satış gelirleri bakımından oldukça güçlü tamamlamış.

Sermaye artırımı ile şirkete 400 milyon TL nakit girişi sağlanacak olup, bu giriş borç rakamında ciddi düşüşe neden olacaktır. Ayrıca uzun vadede özellikle Areo tohumculuk’un geliştirdiği kuraklığa dayanıklı tohum çalışmaları HEKTS için büyük bir önem taşımaktadır.
Başarılı olunması durumunda şirket’in küresel bir firma olması açısından önem arz etmektedir.

Uzun vadede büyüme sürecinin devam edeceğini düşündüğümüz HEKTS için pozitif görüşümüzü koruyoruz. HEKTS için İNA modelimize göre 16TL hedef fiyatımızı 30.80TL’ ye yukarı revize ediyoruz. Ancak uzun vadede şirketteki gelişime bağlı olarak değerlendirmelerimiz devam edecek. Hisse değerine yakın olsa da uzun vadede pozisyonlar korunabilir. "

HEKTS HEKTAS TICARET T.A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 15.46
Satış 15.47
Değişim 0.1%
Son Değer 15.47
En yüksek 15.75
En düşük 15.38
Haftalık Değişim 0.6506%
Aylık Değişim -8.1899%
Yıllık Değişim -23.0348%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar