Henkel’de CFO pozisyonuna Marco Swoboda geliyor

Küresel Finans Başkanı görevini yürüten Marco Swoboda (48), 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde Henkel’de CFO pozisyonunda göreve başlayacaktır. Kendisi bu pozisyonu, aynı tarihte CEO görevine başlayacak olan Carsten Knobel’dan (50) devralacak.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Hissedarlar Komitesi ve Denetleme Kurulu Başkanı Dr. Simone Bagel-Trah bu konudaki görüşlerini “CFO görevini devam ettirmesi için, kurumumuz içinden oldukça yetkin bir isim olan Marco Swoboda’yı belirlemiş olmaktan mutluluk duyuyoruz. Kendisi, güçlü finansal uzmanlığının yanı sıra, uluslararası alanda yıllara dayanan bir deneyimin de sahibi” şeklinde açıkladı.

Marco Swoboda, 1971 yılında Almanya’nın Velbert kentinde dünyaya gelmiştir. Almanya’nın Bochum şehrinde yer alan Ruhr Üniversitesi’nde işletme ve ekonomi eğitimi alan Swoboda, 1997 yılında Henkel Grup’un controlling/strateji biriminde kariyerine başlamıştır.

Marco Swoboda, Henkel’in kimyasallar alanında faaliyet gösteren bölümünün Cognis adı altında yeniden yapılanmasının ardından, Hollanda’da bulunan bu yeni şirketin iş geliştirme ve birleşme & satın alma biriminde 2000 yılında çalışmaya başlamıştır. Kendisi Cognis’in bir özel sermaye konsorsiyumuna devredilerek elden çıkarılma sürecini yönetmiş, ardından grup ölçeğinde controlling yöneticiliğinde bulunmuş, 2006 yılında ise Henkel’e dönüş yapmıştır. Henkel’de iştirakler ve fonksiyonlar alanındaki controlling faaliyetinin yeniden düzenlenmesi görevini gerçekleştiren Marco Swoboda, 2009 yılında ise ek olarak kurumsal planlama sorumluluğunu üstlenmiştir. 2011 yılından 2014 yılına kadar, Şanghay merkezli Asya Pasifik finans organizasyonunun yöneticiliğini yürütmüş, ardından ise Düsseldorf’ta bulunan Henkel genel merkezine dönüş yapmıştır.  Küresel Finans Başkanı olarak, küresel finans organizasyonunun yanı sıra kurumsal muhasebe, iştirakler alanında controlling ve kurumsal finans/hazine birimlerinin de sorumluluğunu üstlenmiştir.

 

Kategoriler Şirket Haberleri
Yorumlar