Hisse değerlendirmesi: Akbank hedef fiyatını 11,08 TL'ye indirdi

Deniz Yatırım, Akbank hedef fiyatını 11,41 TL’den 11,08 TL’ye indirirken, 'AL' tavsiyesini korudu. Raporda, 'Akbank için AL olan önerimizi korumakla birlikte beklentimizden daha yüksek gelen takibe intikal nedeniyle kar tahminlerimizi hafifçe kısarak hedef fiyatımızı hisse başına 11.41 TL’den 11.08 TL’ye indiriyoruz' ifadelerine yer verildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Değerlendirmede şöyle denildi:

"Akbank 4Ç19 finansal sonuçlarını Cuma günü açıkladı. Bankanın 1,330 milyon TL’lik net kar rakamı bir önceki döneme göre %4.9 oranında daralırken geçen yılın aynı dönemine göre ise %26.5 oranında artış göstermiştir. Dönemsel özsermaye karlılığı ise %10.0 seviyesinde gerçekleşmiştir.

Akbank'ın açıklanan net kar rakamı, 1,288 milyon TL'lik ortalama piyasa beklentisini çok hafif aştı. Deniz Yatırım olarak bizim beklentimiz 1,267 milyon TL seviyesindeydi. Beklentimizin üzerinde gelen net faiz gelirleri sayesinde bankanın net faaliyet geliri beklentimizin üzerinde geldi. Beklentimizin üzerinde gelen net faiz geliri beklentimizin üzerinde kalan karşılık ve operasyonel giderlerini dengeleyerek, açıklanan net kar rakamının beklentimizin hafif üzerinde gelmesine neden olmuştur.

Akbank’ın 2019 Yılı net kârı yıllık bazda %5 düşüşle 5,417 milyon TL olurken, yıllık özsermaye karlılığı ise %11.0 seviyesinde gerçekleşmiştir.AL olan önerimizi korumakla birlikte hedef fiyatımızı 11.41 TL’den 11.08 TL’ye revize ediyoruz.

Büyük montanlı bir gayrimenkul sektörü kredinin takibe alınmasına bağlı olarak 4.3 milyar TL tutarında kredi takibe alınarak takipteki kredi oranı %7.3 seviyesinde gerçekleşmiştir.

Beklentimiz takipteki kredi oranının %6.9 seviyesinde olması yönündeydi. Akbank için AL olan önerimizi korumakla birlikte beklentimizden daha yüksek gelen takibe intikal nedeniyle kar tahminlerimizi hafifçe kısarak hedef fiyatımızı hisse başına 11.41 TL’den 11.08 TL’ye indiriyoruz.

Oldukça yüksek sermaye yeterliliği, 650 milyon TL’lik ihtiyati karşılık tutarı, geniş likiditesi ve düşük kaldıraç oranı ile Akbank’ın 2020 yılında sektöründe üzerinde bir kredi büyüme hızı yakalamasını ve son iki yıldaki pazar payı kayıplarını telafi etmesini bekliyoruz. Akbank 2020 tahminlerimize göre 6.10x F/K ve 0.70x F/DD çarpanları ile işlem görmektedir."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar