Hisse fonlarında 1 trilyon dolar eşiği aşıldı

Vanguard'ın Total Stock Market Endeks Fonu'ndaki varlıklar geçen ay ilk kez 1 trilyon dolar eşiğini geçti. Hisse senetlerindeki yükseliş ve ücretlerdeki yükseliş fonu destekliyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Vanguard Group'un hisse senedi fonlarından biri, yönetimi altında 1 trilyon dolarlık varlığa sahip ilk hisse fonu oldu. Fonun yönetimindeki varlıkların bu derece yüksek bir tutara ulaşması otuz yıldır devam eden endeks bazlı yatırımın ne kadar arttığını gösteriyor.

Vanguard'ın hem bir yatırım fonunu hem de Borsa yatırım fonunu (ETF) içeren Total Stock Market Endeks Fonu, şirket verilerine göre 30 Kasım itibarıyla 1.04 trilyon dolarlık varlık yönetiyor.

Yatırım danışmanlık şirketi ETF Store'un başkanı Nate Geraci, "Vanguard'ın endeks yatırımcılığını doğurduğunu düşünürsek amiral gemisi fonlarından birinin tarihi bir eşiğe ulaşmış olması makul." dedi.

ABD'de yükselen hisse senetleri fonu desteklerken, aynı zamanda düşük maliyetli pasif yatırımcılığın öncüsü olan Vanguard'ın canlandırdığı bir trend olan ücret düşüşünden destek buldu.

Total Stock Market Endeks Fonu'nun 1992'de kurulmasının ardından 2001 yılında ETF hayata geçirildi.

"Yatırımcılar fon ücretlerinin önemi ve aktif yatırımın arka arkaya düşük performansı hakkında giderek çok daha fazla bilgi sahibi oldu." diyen Geraci, bu unsurların fonu on yıllar boyunca destekleyebileceğini söyledi.

Vanguard'ın Total Stock Market Endeks Fonu bu yıl şimdiye kadar herhangi bir ETF'nin yaptığından daha fazla nakit çekti. Fona 30.8 milyar dolarlık net giriş oldu.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar