Hisse için olumlu yorum: Hedef fiyatını yükseltti

Gedik Yatırım, Erdemir için hedef fiyatını 16,14 TL'den 19,65 TL'ye yükseltirken, 'AL' tavsiyesini korudu. Raporda, 'Çelik fiyatlarındaki artışın yılın ilk yarısında şirketin  finansallarına olumlu yansımasını bekliyoruz' denildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Gedik Yatırım konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"Çelik fiyatlarındaki artışın yılın ilk yarısında şirketin  finansallarına olumlu yansımasını bekliyoruz. HRC fiyatları ilk  çeyrekte artışa devam ederek mart ayında 900 dolar seviyesinin üzerine  tırmandı.

Bu artışla birlikte ilk çeyrek ortalama fiyat yıllık %59 ve  çeyreklik %32 artışla 770 dolar olarak gerçekleşti.

Demir cevheri  fiyatlarındaki çeyreklik artışın %26 seviyesinde olmasına rağmen bir  diğer girdi olan kömür fiyatlarının görece düşük seyri ve yüksek ürün  fiyat artışları şirket karlılığını destekleyecektir.

İlk yarıdaki bu  güçlü görünüm sayesinde şirketin ton başına FAVÖK’ünün 2021T’de 176  dolara yükselmesini bekliyoruz. 2020 yılının son çeyreğinde yükselmeye  başlayan ton başına FAVÖK rakamının (4Ç20: 144 dolar) 2021 yılının ilk  çeyreğinde 220 dolar ve ikinci çeyreğinde ise 240 dolar seviyelerine  çıkabileceğini düşünüyoruz. Bu sayede yılın ikinci yarısında kademeli  bir normalleşme beklentimize rağmen 2021 yılı ortalama marjının 176  dolar seviyesinde olabileceğini öngörüyoruz.

Bu beklentiler  paralelinde Erdemir için 2021 yılı FAVÖK tahminimizi 1.3 milyar  dolardan 1.5 milyar dolar seviyesine yükseltiyoruz.  Yatırımların  şirketin verimlilik artışına katkı vermesi bekleniyor. Orta vadede  şirketin 2019 yılı içerisinde açıkladığı toplam 1.4 milyar doları  bulan yatırım programının tamamlanması ile birlikte İskenderun  tesisinin toplam kapasitesinin de 1 milyon ton civarında artması  öngörülmektedir.

Bunun yanında ilk çeyrek içerisinde alınan Kümaş’ın  da şirketin verimliliğine katkıda bulunması beklenmektedir.  Şirketin  güçlü faaliyet performansının yıl içerisindeki yatırım giderlerini  büyük ölçüde karşılaması beklenmektedir. Şirket ilk çeyrekte 0.8  milyar dolarlık temettü ödemesi ve 0.3 milyar dolarlık Kümaş satın  alması ile birlikte yıl içerisinde ilave 0.6 milyar dolarlık yatırım  yapması beklenmektedir. Ancak özellikle yılın ilk yarısındaki güçlü  faaliyet performansının şirketin net nakit durumuna katkı  sağlayacağını düşünüyoruz.   Risk: Küresel olarak pandemi nedeniyle  yeni kapanmaların olması veya ekonomilerle ilgili büyüme  beklentilerinin bozulması talep tarafında bozulma yaratarak  karlılıkları etkileyebilir. Bunun yanında bazı ülkelerin alabileceği  koruma önlemleri de bir risk unsuru olarak ön plana çıkmaktadır.

Fiyatlardaki olası dalgalanmalar da şirket değerlemesi açısından risk  teşkil etmektedir.  Erdemir için hedef fiyatımızı 16.14TL’den 19.65TL  seviyesine yükseltirken “Al” tavsiyemizi koruyoruz.

Şirket için  hazırladığımız İNA ve benzer şirket analizleri hisse başına 19.65TL hedef fiyat ve %20 artış potansiyeline işaret ediyor. Erdemir  hisseleri halihazırda 2021 beklentilerine göre 4.3x FD/FAVÖK ve 7.5x F/K çarpanlarından işlem görürken benzer şirketler 5.5x FD/FAVÖK ve 9.1x FK çarpanından işlem görmektedir."

EREGL EREGLI DEMIR VE CELIK FABRIKALARI T.A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 40.44
Satış 40.48
Değişim 0.32%
Son Değer 40.44
En yüksek 40.78
En düşük 40
Haftalık Değişim -2.6738%
Aylık Değişim -3.2718%
Yıllık Değişim -0.1577%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar