Hisse için tavsiyesini 'AL'dan 'TUT'a düşürdü

Şeker Yatırım, İş Bankası için tavsiyesini 'AL'dan 'TUT'a, hedef fiyatını 5,83 TL'den 5,52 TL'ye indirdi. Raporda, 'Yeni hedef fiyatımızın %13 artış potansiyeli bulunmaktadır. Hisse için “AL” olan tavsiyemizi “TUT” olarak revize ediyoruz.' denildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme  yapıldı:

"Beklentilerin altında sonuçlar. Hedef fiyat 5,83 TL’den 5,52 TL’ye indirildi. AL olan tavsiyemiz ise TUT olarak revize edildi

İş Bankası 1Ç20 solo finansal sonuçlarında beklentilerin altında 1,456  milyon TL net kar açıkladı. (Çeyreksel bazda %37,0 azalma). Açıklanan  net kar rakamı bizim 1,601 milyon TL olan tahminimizin ve 1,812 milyon
TL olan piyasa beklentisinin %9 ve %20 altında gerçekleşmiş oldu.

Bankanın 3 aylık karı geçen yıla göre %0,1 azalarak %10,6 oranında  ortalama özkaynak karlılığına işaret etmektedir.  Beklentilerden iyi  gelen net faiz gelirleri ile ticari zarar ve beklentileri aşan kredi  karşılıkları sebebiyle bankanın net kar rakamı beklentilerimizin  altında gerçekleşmiştir. Banka 100 milyon TL tutarında serbest  karşılık ayırmıştır ve toplam serbest karşılık tutarı 1,225 milyon TL  seviyesinde gerçekleşmiştir.

Banka yönetimi 2020 bütçesinde henüz bir  revizyon yapmamıştır ancak 2Ç20’de revizyonlar olabileceği  belirtilmiştir. Marjlarda hafif daralma, yıllık bazda güçlü net ücret  ve komisyon gelirleri gelişimi, TL bireysel ve ticari krediler  büyümesinde hızlı artış, kredi-mevduat rasyosunda kötüleşme, vadesiz  mevduat tabanında kuvvetli artış, TGA rasyosunda toparlanma (-50 baz  puan), 938 milyon TL tutarında yüksek ticari zarar, yüksek faaliyet  giderleri artışı çeyreğin ana unsurları olarak öne çıkmaktadır.  1Ç20  finansal sonuçlarının açıklanmasının ardından hisse üzerinde hafif  negatif bir etki bekliyoruz.

Banka 2020 bütçesinde henüz bir revizyona  gitmemiştir ancak, net faiz marjı, net ücret ve komisyon gelirleri ve  kredi riski maliyeti beklentilerinde yukarı yönlü, özkaynak karlılığı  bekentisinde ise aşağı önlü potansiyel olabileceği belirtilmiştir.

Hisse için 21% sermaye maliyeti ve 5% uzun vadeli büyüme oranlarını  kullanarak hesapladığımız ve 5,83 TL olan hedef fiyatımızı, 2020-2022  net kar rakamlarında gercekleştirdigimiz aşağı yönlü revizyonlar  sonrasi 5,52 TL olarak revize ediyoruz. Yeni hedef fiyatımızın %13  artış potansiyeli bulunmaktadır. Hisse için “AL” olan tavsiyemizi  “TUT” olarak revize ediyoruz.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar