Hisse model portföyünde değişikliğe gitti

Yapı Kredi Yatırım, bankacılık ağırlığını azaltma tercihi doğrultusunda Akbank ve Garanti Bankası'nı model portföyünden çıkardı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Yapı Kredi Yatırım, bankacılık ağırlığını azaltma tercihi doğrultusunda Akbank ve Garanti Bankası'nı model portföyünden çıkardı.

Raporda yer alan detaylar şöyle:

Akbank ve Garanti’yi Model Portföyümüzden çıkarıyoruz.

Akbank (AKBNK TI, 8.25TL) Öneri: AL, Hedef Fiyat: 12.80TL

Akbank’ı Model Portföyümüzden, bankacılık ağırlığımızı azaltma tercihimiz doğrultusunda çıkarıyoruz. Akbank’ı Model Portföyümüze Aralık 2021’de ekledikten sonra hisse nominal olarak %12 artış kaydetti fakat BIST-100’ün %8 gerisinde kaldı. 2022/23 tahminlerinize göre 0.4x/0.4x PD/DD ve 1.3x/2.8x F/K seviyesindeki çarpanlarla işlem gören Akbank için 12.8TL hedef fiyatla ‘AL’ önerimizi koruyoruz ve bankayı güçlü sermaye oranları ve likiditesi ve yüksek özkaynak karlılığı sayesinde orta ve uzun vade için cazip seviyedeki çarpanlar açısından beğeniyoruz.

Bununla birlikte, son dönemde artan Türkiye’nin CDS oranı, reel faizlerin yüksek negatif seyri ve yüksek enflasyon kaynaklı enflasyon muhasebesine olası geçişin kısa vadede banka karlılıkları için risk teşkil edebileceğine yönelik endişelerin fiyatlamalar üzerinde baskı oluşturabileceğini düşünüyoruz.

Garanti (GARAN TI, 14.98TL) Öneri: AL, Hedef Fiyat: 20.10TL

Garanti’yi Model Portföyümüzden, bankacılık ağırlığımızı azaltma tercihimiz doğrultusunda çıkartıyoruz. Bankayı Model Portföyümüze Kasım 2021’de ekledikten sonra, hisse nominal olarak %27 artış kaydetti ve BIST-100’ün % 8 üzerinde getiri sağladı. Hisse, 2022/23 tahminlerinize göre 0.5x/0.5x PD/DD ve 2.1x/4.2x F/K seviyesindeki çarpanlar ile işlem görmektedir.

Banka için 20.1TL hedef fiyatla ‘AL’ olan önerimizi koruyoruz. Bankayı orta ve uzun vade için cazip seviyedeki çarpanlar açısından beğenmeye devam ediyoruz fakat son dönemde artan Türkiye’nin CDS oranı, reel faizlerin yüksek negatif seyri ve yüksek enflasyon kaynaklı enflasyon muhasebesine olası geçişin kısa vadede banka karlılıkları için risk teşkil
edebileceğini düşünüyoruz. Öte yandan, hisse başı 15.0TL fiyattan gerçekleşen BBVA’in gönüllü çağrı işleminin son günü 18 Mayıs olacak.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar