Hissede AL tavsiyesi verdi

Ziraat Yatırım, 3. çeyrek sonuçlarını açıklayan ve piyasa beklentisinin üzerinde kar yazan İş Bankası hisse için 7,90 TL hedef fiyatla 'AL' tavsiyesini korudu...

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Detaylar şu şekilde:

"İş Bankası’nın 2020 yılının üçüncü çeyreğindeki net dönem karı bir önceki çeyreğine göre %36,1, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre ise %59,4 oranında artarak 2.149mn TL’ye yükselmiş ve hem bizim beklentimiz olan 1.852mn TL’nin, hem de piyasa beklentisi olan 1.896mn TL’nin üzerinde gerçekleşmiştir.

Tahminimizdeki sapmada özkaynak yöntemi uygulanan ortaklıklardan elde edilen gelirin beklentimizden yüksek gelmesi ile operasyonel giderlerin beklentimizden düşük gerçekleşmesi etkili olmuştur. Banka ayrıca beklentimizin üzerinde serbest karşılık ayırırken, diğer gelirler de beklentimizin üzerinde gerçekleşmiştir.

Üçüncü çeyrek kar rakamıyla birlikte İş Bankası’nın 2020 yılı Ocak-Eylül dönemi net dönem karı bir önceki yılın aynı dönemine göre %38,0 oranında artarak 5.184mn
TL’ye yükselmiştir.

Banka’nın faiz artışlarına karşın, mevduat maliyetindeki gerileme hafif de olsa devam ederken, TÜFE endeksli tahvillerin getirilerinde 338mn TL artış görülmüştür.

Kredilerden elde edilen gelirler de artış görülürken, yüksek swap kullanımının da olumlu katkısıyla net faiz gelirleri çeyreksel bazda %12,2 oranında artarak 6,86 milyar TL’ye yükselmiş ve karı desteklemiştir.

Karı destekleyen bir diğer kalem olan ücret ve komisyon gelirlerinde ise normalleşmeyle birlikte %31,7 artış görülmüş ve bu kalemden 1,5 milyar TL gelir elde edilmiştir. Diğer yandan, operasyonel giderlerdeki %4,9’lık düşüş ve swap maliyetlerindeki artışa karşın (336mn TL’lik artış) alım satım gelirlerinin etkisiyle ticari zararda 69mn TL’lik gerileme de karı destekleyen diğer faktörler olmuştur. Banka’nın karşılık giderleri ise kurların etkisi ve ihtiyatlılık kapsamında çeyreksel bazda %39,8 oranında artarak 4,3 milyar TL’ye yükselmiştir.

Banka bu çeyrekte 1.250mn TL serbest karşılık ayırmış ve Banka’nın toplam serbest karşılıkları 2.975mn TL’ye yükselmiştir. Son olarak, Banka’nın özkaynak yöntemi uygulanan ortaklıklardan elde edilen gelirleri 711mn artarak 1.210mn TL’ye yükselmiştir.

Banka’nın Net Faiz Marjı (swap gideri hariç) 20 baz puan artarak %5,17’ye yükselmiştir. Banka’nın ortalama özsermaye ve aktif karlılığı ise sırasıyla %13,4 ve %1,5 ile bir önceki çeyreğin üzerinde gerçekleşmişlerdi."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar