Hissede hareket yaratacak 4 şirket haberi

Ziraat Yatırım tarafından günlük olarak hazırlanan günün önemli şirket haberleri yayımlandı. Borsada işlem gören şirketlerden yer alan haberler arasında günün öne çıkan 5 şirket haberi var.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Aselsan (ASELS, Sınırlı Pozitif): Şirket, hisse başına 3 taksit şeklinde toplam brüt 0,2938 TL (0,097595 TL brüt her bir taksit) nakit kar payı dağıtmayı ve çıkarılmış sermayesi üzerinden %100 oranına tekabül eden 1.140mn TL'lik kâr payının ise bedelsiz pay olarak dağıtılmasını genel kurul onayına sunmaya karar vermiştir. Teklif edilen nakit kar payı hak kullanım tarihi 1. Taksit için 17.07.2020, 2. Taksit 16.10.2020 ve 3. Taksit 18.12.2020 olup, dünkü kapanış fiyatına göre toplam nakit kar payı verimi %1,0 olarak hesaplanmaktadır.Bedelsiz payların ise yasal sürecin tamamlanmasını takiben dağıtılmasının teklif edilmesine karar verilmiştir.

Enka İnşaat (ENKAI, Sınırlı Pozitif): Şirket Yönetim Kurulu, küçük hissedarların menfaatlerinin korunması amacıyla Kurulun ikinci bir duyurusuna kadar uygulanmak üzere; Şirketin borsada nominal bedeli 10mn TL tutarına kadar kendi paylarının geri alımını gerçekleştirmesine, geri alım için ayrılacak fonun en fazla 90mn TL olarak belirlenmesine karar vermiştir.

Otokar (OTKAR, Pozitif): Şirket ve ticari araç üreticisi Iveco S.p.A. arasında imzalanan iş birliği ve tedarik sözleşmesi kapsamında şirket, IVECO BUS'ın mevcut ürünlerini IVECO BUS adına Sakarya'daki fabrikasında üretecek ve IVECO BUS'ın ürün portföyü; fabrikada üretilen Otokar ürünleri ile genişleyecek ve ortak sinerji yaratılacaktır. Sözleşme süresi 5 yıl olup 5 yılın sonunda otomatik olarak 5 yıl daha yenilenebilecektir. Sözleşme koşullarına göre, sözleşmenin ilk döneminde 5.000'den fazla araç üretilmesi öngörülmektedir; ancak nihai adetler pazardaki gelişmelere göre belirlenecektir. İlk üretimlerin Otokar tesislerindeki üretim hattı hazırlıklarının tamamlanmasını takiben 2021 yılı sonunda başlaması planlanmaktadır. Taraflar, projeye ilişkin yaklaşık 26 milyon Euro tutarında ortak yatırım yapacaktır.

Zorlu Enerji (ZOREN, Nötr): 11.02.2020 tarihli özel durum açıklamasına istinaden Zorlu Enerji Elektrik Üretim AŞ'nin Kazakistan Almati Şubesi "Branch of the Joint Stock Company "Zorlu Enerji Elektrik Üretim Anonim Şirketi" unvanı ile sicilde tasdik edilerek kurulduğu bildirilmiştir.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar