Hissede hareket yaratacak 5 şirket haberi

Ziraat Yatırım tarafından günlük olarak hazırlanan günün önemli şirket haberleri yayımlandı. Borsada işlem gören şirketlerden yer alan haberler arasında günün öne çıkan 5 şirket haberi var.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Ziraat Yatırım tarafından günlük olarak hazırlanan günün önemli şirket haberleri yayımlandı. Borsada işlem gören şirketlerden yer alan haberler arasında günün öne çıkan 5 şirket haberi var.

Emlak Konut GYO (EKGYO, Nötr): Şirket tarafından ihale edilen İstanbul Eyüp Alibeyköy Projesi İkmal İnşaatı İşi'nin sözleşmesi, yüklenici Aydur İnşaat Taah. Tic. ve San. Tur. Taş. Hiz. Ltd. Şti. ile 26.12.2019 tarihinde imzalanmıştır. Projenin yer teslimi 27.12.2019 tarihinde Cuma günü yapılmıştır. Sözleşme Bedeli 216,5mn TL + KDV'dir. Ayrıca, Gebze Emlak Konutları 3. Etap projesi kapsamında üretilen ticari ünitelerin açık arttırma ihalesi 27 Aralık 2019 Cuma günü gerçekleştirilmiştir.  İhale sonucu muhammen bedeli KDV Hariç 8,9mn TL olan 11 adet bağımsız bölüme satış fiyatı KDV Hariç 9mn TL üzerinden teklif gelmiştir. İhalede en iyi teklifi veren isteklilere ait, bağımsız bölüm satış işlemleri devam etmektedir.

Tekfen Holding (TKFEN, Sınırlı Pozitif): Şirketin bağlı ortaklıklarından Tekfen İnşaat ve Tesisat A.Ş, %100 hissesi kendisine ait olan OOO Rusfen ile birlikte Kharampurneftegaz LLC Firması ile 90 km. uzunluğunda gaz boru hattı inşaat ve montaj işleri için sözleşme imzalamıştır. Sözleşme, Rusya Federasyonu'nda Kharampur Gaz Sahası ile Gazprom Ana Boru hattı arasındaki Gaz Nakil Boru Hattının ilk 90 km.lik kısmının yapımı ile ilgilidir. Projenin sözleşme bedeli 19.527mn RUB'dir (yaklaşık 311mn ABD Doları). Sözleşme başlangıç tarihi 1 Şubat 2020 olan projenin planlanan tamamlanma süresi 16 aydır.

Türk Hava Yolları (THYAO, Nötr): Şirket ile Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş. arasında, Türk Hava Yolları A.O. Yolcu Programı THY Frequent Flyer Programı kapsamındaki THY FFP üyelerine yönelik Miles&Smiles Kredi Kartı verilmesi amacıyla 5 yıl süre ile devam edecek yeni bir işbirliği sözleşmesi imzalanmıştır.

Vakıfbank (VAKBN, Nötr): 154 gün vadeli 200mn TL ve 91 gün vadeli 400mn TL nominal değerli finansman bonolarının ihraç ve halka arz edilmesi amacıyla SPK ve Borsa İstanbul'a başvuru yapılmıştır.

Akiş GYO (AKSGY, Nötr): Şirket portföyünde bulunan Akapartmanı projesi A Blok'taki 3 adet bağımsız bölüm için 36.800TL kira bedeli üzerinden kira sözleşmesi imzalanmasına karar verildiği duyurulmuştur.

 

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar