Hissede hareket yaratacak 5 şirket haberi

Ziraat Yatırım tarafından günlük olarak hazırlanan günün önemli şirket haberleri yayımlandı. Borsada işlem gören şirketlerden yer alan haberler arasında günün öne çıkan 5 şirket haberi var.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Akiş GYO (AKSGY, Sınırlı Negatif): Akiş GYO koronavirüs salgınına bağlı sağlık tedbirleri kapsamında bünyesindeki alışveriş merkezlerinin faaliyetlerini geçici süre durduracağını açıkladı. Şirket açıklamayı KAP'a yaptı. İnternet sitesinde yer alan bilgiye göre, Akiş GYO'nun portföyünde İstanbul Acıbadem'de yer alan Akasya AVM ile Bahçeşehir'deki Akbatı AVM bulunuyor.

Anadolu Isuzu (ASUZU, Sınırlı Pozitif): 19 Mart 2020 tarihinde Şirket ile Taipei Triangle Motors Limited arasında 47,3 milyon Euro tutarında satış sözleşmesi imzalanmış olup; söz konusu sevkiyatların, sipariş programına göre 2021-2025 yılları içinde teslim edilmesi planlanmaktadır.

Arçelik (ARCLK, Nötr): Şirket Yönetim Kurulu, Tayland'da yerleşik ve %99 hissedarı olunan Beko Thai Co. Ltd. unvanlı bağlı ortaklığın yapacağı 338.787.900 Baht tutarında sermaye artışına katılmaya karar vermiştir.

Ege Endüstri (EGEEN, Negatif): Müşterilerden Man Truck&Bus tarafından, ikinci bir duyuruya kadar üretim faaliyetlerinin 23 Mart 2020 itibariyle durdurulmasına karar verildiği bildirilmiştir. Man satışları 2019 yılı satış adedinin %11'ini, satış tutarının ise %14'ünü oluşturmaktadır. Müşterilerden Scania Avrupa tarafından, 25 Mart 2020 itibariyle üretimin durdurulacağı, 2 hafta sonra tekrar üretime başlanılmasının planlandığı bildirilmiştir. Scania satışları 2019 yılı satış adedinin %5'ini, satış tutarının ise %11'ini oluşturmaktadır.

Turkcell (TCELL, Nötr): Hisse geri alım kararları kapsamında; 19 Mart 2020 tarihinde, toplam 410.000 adet hisse alım işlemi yapılmış olup, işlemler 12,09 - 12,25 TL fiyat aralığında ve 12,18 TL ortalama maliyet ile gerçekleşmiştir. İşlemin toplam tutarı 4.993.204 TL'dir. Bu işlemle birlikte Şirket sermayesindeki pay %0,768 seviyesine ulaşmıştır.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar