Hissede hareket yaratacak 6 şirket haberi

Ziraat Yatırım tarafından günlük olarak hazırlanan günün önemli şirket haberleri yayımlandı. Borsada işlem gören şirketlerden yer alan haberler arasında günün öne çıkan 6 şirket haberi var.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Ziraat Yatırım tarafından günlük olarak hazırlanan günün önemli şirket haberleri yayımlandı. Borsada işlem gören şirketlerden yer alan haberler arasında günün öne çıkan 6 şirket haberi var.

Akbank (AKBNK, Nötr): Akbank dün akşam 2020 yılı beklentilerini açıkladı. Buna göre, Banka'nın TL kredi büyüme beklentisi yüksek %10'lu seviyesindeyken, YP kredi büyümesi (USD cinsinden) düşük tek haneli seviyelerdedir. Akbank, özsermaye karlılığını orta %10'lu seviyelerde beklerken, net faiz marjını ise 2020 yılında (swap düzeltilmiş) %4'e eşit veya bundan büyük olarak öngörmektedir. Banka, takipteki krediler oranını da %6'dan küçük olarak hedeflemektedir. Banka'nın, net ücret ve komisyon gelirlerindeki büyüme beklentisi yüksek tek haneli seviyelerdeyken, operasyonel giderlerdeki artış beklentisi  orta %10'lu seviyelerdedir. Banka, net kredi riskini ise yaklaşık 200bps olarak öngörmektedir. Son olarak Banka Türkiye ekonomisinin 2020 yılında %4 civarında büyüyebileceğini öngörmektedir. Genel olarak beklentiler olumlu olarak değerlendirilebilir; ancak 2020'nin bankalar için büyüme ve aktif kalitesi açısından daha iyi bir yıl olabileceği beklentileri mevcuttu. Bu kapsamda, beklentilerin fiyatlamalarda nötr bir etki yapabileceğini tahmin ediyoruz.

Emlak Konut GYO (EKGYO, Sınırlı Pozitif): Şirket mülkiyetindeki muhtelif arsa nitelikli taşınmazların açık arttırma ihalesi dün gerçekleştirilmiştir. Buna göre; muhammen Satış Bedeli KDV Hariç 169mn TL olan 3 adet taşınmaza ihale sonucu  KDV Hariç 205,1mn TL üzerinden teklif gelmiştir.

TAV Havalimanları Holding (TAVHL, Nötr): TAV Havalimanları'nın Aralık 2019'da hizmet verilen yolcu sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre, İstanbul Atatürk Havalimanı hariç tutulduğunda,  %4,1 oranında azalarak 4,3 milyona gerilemiştir. Bu düşüşte yurtiçi havalimanlarında Antalya Havalimanı hariç kaydedilen gerilemeler etkili olurken, yurtdışı havalimanları yolcu sayısı ise %4 oranında yükselmiştir. Yurtiçinde, Aralık ayında Ankara Esenboğa Havalimanında %16 ve İzmir Havalimanında %8,3'lük daralma kaydedilmiştir. Yurtdışında ise Gürcistan Havalimanları ve Tunus Havalimanında daralma kaydedilirken, Medine, Makedonya ve Zagreb Havalimanlarındaki artışlarla, yurtdışı havalimanları toplam yolcu sayısı artışına olumlu katkı sağlamıştır.

Aralık ayı ile birlikte TAV'ın son çeyrek hizmet verdiği yolcu sayısı bir önceki yılın aynı dönemine göre %1,9 oranında artarak 17,5 milyona ulaşmıştır.

TAV'ın Ocak- Aralık dönemi hizmet verdiği yolcu sayısı ise Antalya Havalimanı dahil ve İstanbul Atatürk Havalimanı hariç %6,5 oranında artarak 89,1mn olmuştur. İstanbul Atatürk Havalimanı, kapandığı tarih olan 6 Nisan'a kadar dahil edildiğinde ise yolcu sayısı 105,2 milyondur. (Bir önceki yılın aynı döneminde Atatürk Havalimanı dahil yolcu sayısı 151,6 milyon idi).

Türk Hava Yolları (THYAO, Nötr): 6 Ocak 2020 tarihinde THYAO payları ile ilgili olarak 13.6134 TL fiyattan 3,8mn adet satış işlemi BlackRock Inc tarafından gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte THY sermayesindeki pay hakları %4,85 olmuştur.

Yapı Kredi Bankası (YKBNK, Nötr): S&P Global Ratings'in Yapı ve Kredi Bankası'na sunmakta olduğu kredi derecelendirme hizmetinin karşılıklı olarak iptal edilmesine ve derecelendirmenin sonlandırılmasına karar verilmiştir.

Papilon Savunma (PAPIL): 16.01.2020 tarihinde Malta'da katılmak üzere hazırlanılan ihale (Tender for the Provision of the Automated Biometric Identification System for the Malta Police Force Using Environmentally Friendly Measures) için, alanında uzman İngiliz bir firma ile konsorsiyum oluşturulmuştur. İlgili ihalenin kazanılması durumunda; Proje yönetimi ve eğitim başlıkları: Konsorsiyum üyesi tarafından sağlanacak (İngiliz menşeli), veri merkezi cihazları: Papilon AŞ tarafından tedarik edilecek ürünler (Yerli ve yabancı çeşitli marka ve modellerde) biyometrik sistem ve cihazları: Papilon markalı APFIS (Otomatik Parmak ve Avuç İzi Tespit Sistemi ve biyometrik tarayıcılar) (Türk Malı)şeklinde sağlanması planlanmaktadır. Yurt içinde Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü gibi vatandaş hizmetleri veren kurumlarca suç ve suçlu ile mücadele konusunda kullanılan Papilon üretimi Otomatik Parmak ve Avuç İzi Tespit Sistemleri'nin, ihale teknik isterlerine göre uyarlanarak sunulması planlanmaktadır. Bu kapsamda, Papilon markalı APFIS'in yeni bir ülke ile tanışması hedeflenmektedir.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar