Hissede hareket yaratacak 6 şirket haberi

Ziraat Yatırım tarafından günlük olarak hazırlanan günün önemli şirket haberleri yayımlandı. Borsada işlem gören şirketlerden yer alan haberler arasında günün öne çıkan 6 şirket haberi var.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Ziraat Yatırım tarafından günlük olarak hazırlanan günün önemli şirket haberleri yayımlandı. Borsada işlem gören şirketlerden yer alan haberler arasında günün öne çıkan 6 şirket haberi var.

BİM Mağazalar (BIMAS, Nötr): 8mn TL sermayeli bir bağlı ortaklığın kuruluş işlemlerine ilişkin Yönetim Kurulunun yetkilendirildiği duyurulmuştu. Dost Global Danışmanlık A.Ş. adlı ilgili bağlı ortaklığın kuruluş ve tescil işlemleri 8 Ocak 2020 tarihinde tamamlanmıştır.

İş Bankası (ISCTR, Nötr): İş Bankası 2020 beklentilerini açıkladı. Buna göre, Banka kredilerde %13,5 - %14,5 oranında artış öngörürken; TL kredilerdeki artış beklentisi %16 - 17'dir. YP kredileri büyümesinde (USD bazında) yatay bir görüntü beklenmektedir. Banka'nın mevduat büyüme beklentisi ise %10 - %11'dir. Bu kapsamda 2019 yılındaki kredi mevduat oranı beklentisi de yaklaşık %95'dir. Banka'nın 2019 yılı Net Faiz Marjı (Swap maliyetine göre düzeltilmiş) beklentisi %3,8 - %4,0 olurken, ortalama maddi özkaynak karlılığı beklentisi %14 - %15 aralığındadır. Banka, takipteki kredi oranının ise %7'nin altında olmasını öngörmektedir.

Pegasus (PGSUS, Sınırlı Pozitif): Şirketin Aralık ayındaki yolcu sayısı 2018'in aynı ayına göre %8,9 artışla 2,39mn kişi olmuştur. Yolcu doluluk oranı ise 4,3 puan artışla %85,1'i göstermiştir. 2019 yılı genelinde yolcu sayısı %0,3 azalışla 29,87mn olurken, yolcu doluluk oranı 0,6 puan artışla %86 olarak gerçekleşmiştir.

TAV Havalimanları (TAVHL, Nötr): 8 Kasım 2019 tarihinde; Şirket'in ve VPE Capital'in oluşturduğu konsorsiyum, Kazakistan Almatı Uluslararası Havalimanı'nın sahibi ile potansiyel satın alma görüşmelerine başladığı duyurulmuştu. Satınalma sürecine ilişkin görüşmeler halen devam etmektedir.

Türk Hava Yolları (THYAO, Nötr): Türk Hava Yolları, büyüme stratejileri kapsamında 2020 yaz tarifesi itibarıyla İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan AnadoluJet markası ile dış hat seferlere başlama kararı almıştır.

İndeks Bilgisayar (INDES, Sınırlı Pozitif): Şirket ile cep telefonu firması MAXREAL TELEKOMİKASYON LTD. ŞTİ. arasında realme markalı cep telefonlarının Türkiye'deki elektronik mağazalar zincirlerine dağıtımı konusunda distribütörlük sözleşmesi imzalamak üzere görüşmelere başlanmıştır.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar