Hissede hareket yaratacak 6 şirket haberi

Ziraat Yatırım tarafından günlük olarak hazırlanan günün önemli şirket haberleri yayımlandı. Borsada işlem gören şirketlerden yer alan haberler arasında günün öne çıkan 6 şirket haberi var.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Aksa Akrilik Kimya (AKSA, Sınırlı Pozitif): Şirket, hisse başına brüt 0,74 TL (net 0,6290 TL) kar payı dağıtmayı planlamaktadır. Teklif edilen nakit kar payı hak kullanım tarihi 7 Nisan olup, en son kapanış fiyatına göre temettü verimi %9,7 olarak hesaplanmaktadır.

Çemtaş Çelik (CEMTS, Nötr): Şirket, hisse başına brüt 0,1764 TL (net 0,15 TL) kar payı dağıtmayı planlamaktadır. Teklif edilen nakit kar payı hak kullanım tarihi 28 Nisan olup, en son kapanış fiyatına göre temettü verimi %2,4 olarak hesaplanmaktadır.

Çimsa (CIMSA, Sınırlı Negatif): Şirket 4Ç2019'da 18,3mn TL ana ortaklık net dönem zararı açıklamıştır. Bizim beklentimiz Şirket'in 15mn TL net kar elde edebileceği yönündeyken, piyasanın ortalama kar beklentisi 7mn TL idi. Brüt kar ve yatırım faaliyetlerinden elde edilen gelirler tahminizin altında kalırken, net finansman giderleri beklentimizin üzerinde gerçekleşmiştir. Şirket'in bir önceki yılın son çeyreğindeki ana ortaklık net dönem zararı ise 61,7mn TL idi. Şirket'in satış gelirleri yıllık %11,8 oranında artarak 4Ç2019'da 441,5mn TL'ye yükselirken, brüt kar %32,6 oranında artış kaydetmiş ve 71mn TL olmuştur. Şirket'in 4Ç2019'daki brüt kar marjı ise %16,1 olmuştur. Bir önceki yılın son çeyreğinde brüt kar marjı %13,6 idi. Öte yandan, net finansman gideri ise aynı dönemler itibarıyla 9,8mn TL azalarak 4Ç2019'da 75,6mn TL olmuştur. Yatırım faaliyetlerinden net gelirler ise yıllık 6,6mn TL azalarak 4,3mn TL'ye gerilemiştir. Son olarak, dördüncü çeyrek net zararı sonrasında Şirket'in 2019 yılı ana ortaklık net dönem karı 13,2mn TL olmuştur. Bir önceki yıl 154,9mn TL ana ortaklık karı elde edilmişti.

Kordsa Teknik Tekstil (KORDS, Nötr): Şirket, hisse başına brüt 0,25TL (net 0,2125TL) kar payı dağıtmayı planlamaktadır. Bu miktar, hissenin son kapanış değerine göre %1,7 temettü verimliliğine denk gelmektedir.

Tat Gıda (TATGD, Nötr): Şirketin Yönetim Kurulu hisse başına brüt 0,20 TL (net 0,17 TL) kar payı dağıtma teklifini Genel Kurul onayına sunmaya karar verdi. Teklif edilen nakit kar payı hak kullanım tarihi 26 Mart olup, en son kapanış fiyatına göre temettü verimi %2,9 olarak hesaplanmaktadır.

TOFAŞ (TOASO, Sınırlı Pozitif): Şirketin Yönetim Kurulu hisse başına brüt 2,40 TL (net 2,04 TL) kar payı dağıtma teklifini Genel Kurul onayına sunmaya karar verdi. Teklif edilen nakit kar payı hak kullanım tarihi 25 Mart olup, en son kapanış fiyatına göre temettü verimi %9,0 olarak hesaplanmaktadır.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar