Hissede hareket yaratacak 6 şirket haberi

Ziraat Yatırım tarafından günlük olarak hazırlanan günün önemli şirket haberleri yayımlandı. Borsada işlem gören şirketlerden yer alan haberler arasında günün öne çıkan 6 şirket haberi var.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Anadolu Efes (AEFES, Nötr): Şirket ile Tek Gıda-İş Sendikası arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmeleri çerçevesinde anlaşma sağlanamamış olup Tek-Gıda İş Sendikası 16 Mart 2020 tarihinde üretim tesislerimizde grev kararı alındığını ve alınan bu grev kararının anlaşma sağlanamadığı takdirde 30 Mart 2020 tarihinde uygulanacağını şirkete tebliğ etmiştir. Tek-Gıda İş Sendikası ile toplu iş sözleşmesi imzalanması amacıyla görüşmeler halen devam etmekte olduğu, sürece ilişkin gelişmeler ilgili düzenlemeler çerçevesinde kamuya açıklanacağı duyurulmuştur.

Vakıfbank (VAKBN, Sınırlı Pozitif): Banka Yönetim Kurulu'nca, SPK’nın Geri Alınan Paylar Tebliği kapsamında 100mn nominal adete ve azami 500mn TL satış tutarına kadar Banka’nın Borsa İstanbul'da işlem gören "D" grubu halka açık paylarının geri alınmasına karar verilmiştir. Bu kapsamda 4,42 TL – 4,59 TL fiyat aralığında 9.383.960 adet Banka D Grubu paylarının geri alım işlemine ilişkin dün işlem yapılmıştır.

TAV Havalimanları (TAVHL, Sınırlı Negatif): TAV Havalimanları CEO'su Sani Şener koronavirüsün havacılık sektörüne etkilerini değerlendirdi. Şener Mart ayının ilk 2 haftasında yolcu sayısının %20 oranında düştüğünü kaydetti. Daha önceki salgın dönemlerinde de yolcu sayısında ciddi dönüşler olduğunu ama 'V' şeklinde geri dönüşler olduğunu belirten Şener "5'i Türkiye'de olmak üzere 14 havalimanı işletiyoruz. Hepsinde ciddi düşüş var, Mart ayının ilk 2 haftasında %20'lik yolcu düşüşü var." dedi.

Park Mavera: T.C. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) KAP'ta yayınlanan 17.03.2020 tarihli bildiriminde: Park Mavera III projesinde 17.03.2020 tarihi itibariyle tali edime konu konutların tamamının satış tutarlarının tahsil edilerek satış işlemlerinin tamamlandığı belirtilmiştir. Pay Piyasası Prosedürünün Gayrimenkul Sertifikalarının Borsa İstanbul Pay Piyasası'nda İşlem Görme Esasları Ekinde "İşlem Sırasının Kapatılma Zamanı" başlığı altında yer alan hüküm uyarınca PMVR3.G sırası 17.03.2020 tarihli işlemler sonrasında (gün sonunda) işleme kapatılmıştır.

RTA Laboratuvarları (RTALB): Ortağı İCG Finansal Danışmanşlık A.Ş.'nin 12.03.2020 tarihinde Borsa İstanbul'da gerçekleştirdiği ve kamuya duyurduğu 1,6mn adet payın 2,76 TL fiyat ile satılmasından sonra elde edilen tutar şirket hesaplarına sermaye avansı olarak yatırılmıştır.

Verusa Holding (VERUS): Grup şirketlerinin iştirak yapılarının sadeleştirilmesi ve faaliyet alanlarının ayrıştırılması amacıyla, Ata Elektrik Enerjisi Toptan Satış A.Ş'nin Tortum Elektrik Üretim A.Ş'de sahip olduğu %5,6 oranındaki 2.408.000 TL nominal değerli 2.408.000 adet payın tamamı 17.03.2020 tarihinde (dün) toplam 2.111.061,34 TL bedelle (Değerleme raporunda yer alan bedel üzerinden) Pamukova Elektrik Üretim A.Ş.'ye devredilmiştir. Bu işlem sonrasında Pamukova Elektrik Üretim A.Ş.'nin 43.000.000 TL ödenmiş sermayeli Tortum Elektrik Üretim A.Ş'de pay sahipliği oranı %94,4 den %100'e yükselmiştir.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar