Hissede hareket yaratacak 6 şirket haberi

Ziraat Yatırım tarafından günlük olarak hazırlanan günün önemli şirket haberleri yayımlandı. Borsada işlem gören şirketlerden yer alan haberler arasında günün öne çıkan 6 şirket haberi var.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Alarko Holding (ALARK, Nötr): Şirket Yönetim Kurulu hisse başına brüt 0,079 TL (net: 0,06715 TL) kar payı dağıtımı kararı almıştır. Konunun gündemde yer alacağı Genel Kurul Tarihi 14.07.2020'dir. Teklif edilen nakit kar payı hak kullanım tarihi 23.10.2020, ödeme tarihi 27.10.2020 olup; 12.06.2020 tarihli kapanış fiyatına göre temettü verimi %1,5 olarak hesaplanmaktadır.

Şekerbank (SKBNK, Nötr): Uluslararası Derecelendirme Kuruluşu Fitch Ratings Şekerbank'ın "B-" olan Uzun Vadeli Yerel ve Yabancı Para İhraççı Temerrüt Notu'nu, "B" olan Kısa Vadeli Yerel ve Yabancı Para İhraççı Temerrüt Notu'nu, "b-" olan Finansal Kapasite Notu'nu, "BB+(tur)" olan Uzun Vadeli Ulusal Derece Notu'nu ve Sermaye Benzeri Tahvil Notu'nu negatif yönlü izlemeye almis; ayrıca Banka'nın Sermaye Benzeri Tahvil Notu'nu derecelendirme kriterlerinde yapılan bir güncelleme nedeniyle "CCC+"dan "CCC"ye revize etmiştir. Destek Notu "5" olarak teyit edilmiştir.

Ard Grup Bilişim Teknolojileri (ARDYZ): FOLLOWINO-Salgın Önlem ve Sosyal Mesafe Kontrol Sistemi Projesinin yurt içi ve yurt dışı, satışı ve teknik desteği için yapılan stratejik iş ortaklığı görüşmeleri sonucunda; Şirket, FOLLOWINO Projesinin Türkiye ve KKTC'de olmak üzere satış ve teknik destek hizmetlerini yaygınlaştırmak amacı ile ilk olarak HİTAY Holding A.Ş. bünyesinde bulunan TEKNOSER Bilgisayar Teknik Hizmetler Sanayi ve Dış Ticaret A.Ş. ile stratejik iş ortaklığı sözleşmesini 12/06/2020 tarihinde imzalamıştır.

Demisaş Döküm(DMSAS): Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgınının etkilerini azaltmaya yönelik alınan tedbirler kapsamında; Bilecik İli Vezirhan Beldesinde bulunan fabrikamızda ikmal ve talaşlı üretim birimleri hariç döküm hatlarında 05.06.2020 tarihli açıklamasında belirtilen 08.06.2020 - 15.06.2020 tarihleri arasındaki üretim duruşunun, Avrupa Ülkeleri ve Türkiye'de bulunan müşterilerden alınan geri bildirimler neticesinde 22.06.2020 tarihine kadar uzatıldığı duyurulmuştur.

Metro Holding (METRO): Metro Ticari ve Mali Yatırımlar Holding'in %100 bağlı ortaklığı Metro Turizm'in paylarının halka arzı için çalışmalara başladı. Şirket yaptığı açıklamada halka arz için 14 Haziran tarihinde yönetim kurulu kararı alındığını duyurdu. Metro Turizm'in halka arzı için ilk çalışma 2011 Kasım'ında başlatılmıştı. (Kaynak: Dünya)

Park Elektrik Üretim Madencilik (PRKME): Şirket bağlı ortaklığı Konya Ilgın Elektrik Üretim San ve Tic. A.Ş.'nin (Konya Ilgın) 12 Haziran 2020 tarihli Yönetim Kurulu toplantısında, Park Teknik Elektrik Madencilik Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin (Park Teknik) sahip olduğu Hermaksan Marka 2017 imalatı 1 adet 300 ton/saat kapasiteli İri Devre ve İnce Devre Kömür Zenginleştirme (Lavvar) Tesisi'nin Konya Ilgın'ın devam eden madencilik faaliyetlerinde kullanılmak üzere, ilgili tesisin Park Teknik'in Türkiye Muhasebe Standartları kayıtlarındaki net defter değeri (3,4mn TL) ve benzer tesisler için yapılan piyasa araştırmaları dikkate alınmak suretiyle tespit edilen KDV hariç 4mn TL bedel ile Park Teknik'ten nakden ve peşin olarak satın alınmasına karar verilmiştir.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar