Hissede hareket yaratacak 7 şirket haberi

Ziraat Yatırım tarafından günlük olarak hazırlanan günün önemli şirket haberleri yayımlandı. Borsada işlem gören şirketlerden yer alan haberler arasında günün öne çıkan 7 şirket haberi var.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Aksigorta (AKGRT, Sınırlı Negatif): Şirket'in 2020 Mayıs ayındaki toplam prim üretimi bir önceki yılın aynı dönemine göre %18 oranında azalarak 326,9mn TL'ye gerilemiştir. Kara araçları sorumluluk hariç toplam üretim ise aynı dönemler itibarıyla %22 oranında azalarak 212,3mn TL'ye düşmüştür. Diğer yandan, mayıs ayı prim üretimi ile beraber Şirket'in 2020 Ocak - Mayıs dönemi prim üretimi bir önceki yıla göre %5 oranında artarak 1.857mn TL'ye yükselmiştir. Kara araçları sorumluluk hariç toplam üretim ise yıllık olarak %2 oranında artmış ve 1.268mn TL olmuştur.

Aselsan (ASELS, Sınırlı Pozitif): Aselsan ile Uluslararası Sağlık Hizmetleri A.Ş. (USHAŞ) arasında Yoğun Bakım Solunum Cihazı ile ilgili olarak 09/06/2020 tarihinde ürün üretim sözleşmesi imzalanmıştır. Söz konusu sözleşme kapsamında ASELSAN'a toplam 31.315.000 ABD Doları tutarında "Orta Seviye Yoğun Bakım Mekanik Ventilatörü" siparişi verilmiştir. Sözleşme kapsamında teslimatlar 2020 yılı içinde tamamlanacaktır.

Türk Hava Yolları (THYAO, Nötr): THY dün yeniden başlaması planlanan yurtdışı uçuşlarına gerekli izinleri temin edemediği için henüz başlayamazken; iştiraki AnadoluJet'in ise bugünden itibaren yurtdışı uçuşlara başlayacağı belirtildi. Reuters'ın THY yetkilisinden edindiği bilgiye göre, ilgili otoritelerden gerekli izinleri alan AnadoluJet bugün itibarıyla belli sayıda yurtdışı noktasına uçmaya başlayacak. Ancak AnadoluJet'in bugün başlayacağı ve Türkiye çıkışlı olan uçuşlarına sadece AB vatandaşı olan ya da AB'de oturma izni bulunanlar kabul edilecek. AB ülkelerinden Türkiye'ye uçuşlarda ise böyle bir şart aranmayacak. Yetkililerin Reuters'a verdiği bilgiye göre, izin başvurusu havayolu bazında yapıldığı için AnadoluJet'in ilgili otoritelerden aldığı izin THY uçuşlarını kapsamıyor. Uçuş planlamasına göre, AnadoluJet yarın itibarıyla İstanbul çıkışlı 7, Ankara çıkışlı ise 1 destinasyona uçmaya başlayacak. AnadoluJet Ankara'dan Berlin; İstanbul'dan ise Amsterdam, Düsseldorf, Frankfurt, Berlin, Stuttgart, Münih ve Londra'ya uçacak. 12 Haziran'dan itibaren uçuşlara yeni destinasyonlar eklenecek.

Doğtaş Kelebek Mobilya (DGKLB, Nötr): Şirket'in kayıtlı sermaye tavanının 500mn TL olarak değiştirilmesine (mevcut kayıtlı sermaye tavanı: 350mn TL) ve kayıtlı sermaye tavanı izninin 2020 - 2024 yılları arasında geçerli olmak üzere değiştirilmesine yönelik olarak alınan kararlara ilişkin olarak SPK'ya 10.06.2020 tarihinde başvuru yapılmıştır.

Gersan Elektrik (GEREL): Gersan ile Mat Analitik Danışmanlık Hizmetleri A.Ş. arasında UVC Led Armatürlerinin üretimi ve satışı işlerini kapsayan toplam bedeli 4mn USD tutarında malzeme imalat ve satış sözleşmesi imzalanmıştır. Söz konusu sözleşme kapsamında teslimatlar sözleşme tarihinden itibaren 2 yıl içerisinde gerçekleştirilecektir.

Ulusoy Un (ULUUN): Şirketin %100 oranında hisselerine sahip olduğu bağlı ortaklığı Ulidaş Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin 10.06.2020 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurul Toplantısında yapılması planlanan sermaye artırımına ilişkin olumlu oy kullanılmasına ve Ulidaş Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk Sanayi ve Ticaret A.Ş. sermayesinin 5mn TL'ndan 25mn TL'na yükseltilmesi için gerekli sermaye taahhüt ödemelerinin yasalar gereğince yapılmasına oy birliği ile karar verilmiştir.

Naturel Yenilenebilir Enerji (NATEN, Sınırlı Pozitif): Naturel Yenilenebilir Enerji Ticaret A.Ş. ve Esenboğa Elektrik Üretim A.Ş.'nin 10/06/2020 tarihli Yönetim Kurulu toplantılarında, Esenboğa Elektrik Üretim A.Ş.'nin halka açılmasına ve bu kapsamda Şirket Esas Sözleşmesi'nin Sermaye Piyasası Kanunu ve ilgili mevzuat hükümlerine uygun hale getirilmesi amacıyla Sermaye Piyasası Kurulu'na ön izin başvurusunda bulunulmasına karar verilmiştir.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar