Hissede hareket yaratacak şirket haberleri: ARCLK, TTKOM, MGROS, VAKBN, YBTAS

Ziraat Yatırım tarafından günlük olarak hazırlanan günün önemli şirket haberleri yayımlandı. Borsada işlem gören şirketlerden yer alan haberler arasında günün öne çıkan 5 şirket haberi var.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Arçelik (ARCLK, Nötr): Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye kredi notu görünümünün revizyonunu takiben Şirketin "BB" olan yabancı para ve TL cinsinden uzun vadeli kredi notlarını teyit etti ve görünümü "negatif" olarak revize etti. Fitch Ratings, Şirketin kıdemli teminatsız tahvil notunu ise "BB" olarak teyit etti. Fitch Ratings Şirketin "AAA(tur)" olan Uzun Vadeli Ulusal Kredi Notunu teyit etti ve not görünümünü "negatif" olarak revize etti.

Türk Telekomünikasyon (TTKOM, Nötr): Fitch Ratings, 21 Ağustos 2020 tarihinde Türkiye'nin uzun vadeli kredi notlarını (IDRs) "BB-" olarak teyit ederek görünümünü "Durağan" dan "Negatif" e revize etmiştir. Bunu takiben, Fitch Ratings Türk Telekomünikasyon A.Ş.'nin (Türk Telekom) uzun vadeli kredi notlarını (IDRs) "BB-" olarak teyit ederken, görünümlerini "Durağan" dan "Negatif" e revize etmiştir.

Fitch Ratings Türk Telekom'un yabancı para ve TL cinsinden uzun vadeli kredi notlarını (IDRs) teyit ederken, görünümlerini "Durağan" dan "Negatif" e revize etmiş ve Uzun Vadeli Ulusal Kredi notunu "AA+(tur)", görünümünü "Durağan" olarak teyit etmiştir.

14 Ağustos 2020 Tarihli Türk Telekom Raporumuz için tıklayınız…

Migros Ticaret (MGROS, Nötr): Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Migros Ticaret A.Ş.'nin 'AA(tur)' olan ulusal uzun vadeli kredi notunu gözden geçirmiş ve 'AA(tur)' olarak teyit etmiştir. Not görünümü de "Pozitif" olarak teyit edilmiştir.

Vakıfbank (VAKBN, Nötr): 133 gün vadeli 600mn TL nominal değerli Vakıfbank finansman bonoları ihraç ve halka arz edilecek olup Vakıfbank Finansman Bonolarının ihraç ve halka arzına ilişkin talep toplama işlemi 31 Ağustos ve 01-02 Eylül 2020 tarihlerinde gerçekleştirilecektir. Söz konusu bonolara, 600mnTL nominal olan halka arz büyüklüğünden fazla talep gelmesi durumunda toplam halka arz miktarı 900mn TL nominal tutara yükseltilebilecektir.

Yibitaş Yozgat (YBTAS): Piyasa koşulları nedeniyle, Şirket, Yozgat Çimento Fabrikası klinker üretim hattının yaklaşık olarak 3(üç) aylık bir süre için geçici olarak faaliyetinin durdurulmasına karar vermiştir. Üretim planlaması kapsamı neticesinde ve piyasa koşulları öngörüsü dahilinde anılan sürede klinker stokları, çimento üretim ve satış ile klinker satış taleplerini karşılayacak seviyededir. Dolayısıyla devam eden duruştan çimento üretim ve satışları etkilenmeyecektir.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar