Hissede hareket yaratacak şirket haberleri

Ziraat Yatırım tarafından günlük olarak hazırlanan günün önemli şirket haberleri yayımlandı. Borsada işlem gören şirketlerden yer alan haberler arasında günün öne çıkan 7 şirket haberi var.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

BİM Birleşik Mağazalar (BIMAS, Sınırlı Pozitif): Sermaye Piyasası Kurulu'nun 21.07.2016 ve 25.07.2016 tarihli duyurularına istinaden Şirket paylarının Borsa'dan geri alım yapılabilmesine, Geri alıma konu edilebilecek azami pay sayısının 7.000.000 adet (7.000.000 TL nominal) olarak belirlenmesine, Geri alım için ayrılacak fonun, Şirket iç kaynaklarından karşılanmak üzere en fazla 400mn TL olarak belirlenmesine ve Pay geri alım programının ve program kapsamında yapılacak alımların ilk Genel Kurul Toplantısında ortakların bilgisine sunulmasına karar verilmiştir.

Brisa (BRISA, Nötr): Covid-19 virüs salgını kapsamında hem çalışanların ve ailelerinin sağlığını hem de toplum sağlığını korumak amacıyla, daha önce duyurusu yapılan üretim faaliyetlerine ara verilecek dönem İzmit ve Aksaray fabrikalarında 20 Nisan 2020 tarihine kadar uzatılmıştır.

Good-Year (GOODY, Nötr): Goodyear Lastikleri T.A.Ş. Yönetim Kurulu'nun 9 Nisan 2020 tarihli kararıyla, COVİD-19 salgını nedeniyle küresel piyasalarda talebin değişmeye devam etmesini göz önünde bulundurarak Adapazarı ve İzmit fabrikalarındaki duruş sürelerinin 20 Nisan 2020 tarihine kadar uzatılmasına karar verilmiştir.

İş Bankası (ISCTR, Nötr): 09.04.2020 tarihinde Şişe Cam (SISE, Sınırlı Pozitif) payları ile ilgili olarak 4,32 - 4,43 TL fiyat aralığından 5.250.000 TL toplam nominal tutarlı alış işlemi Ortaklıkça gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte Şişe Cam sermayesindeki Banka payları %68,07 sınırına ulaşmıştır.

Halk GYO (HLGYO, Nötr): Halkbank Genel Müdürlük binası olarak kullanılan "Ataşehir Finans Kule" binasının Halk Bankası'na kiralama süresi, 01.04.2020 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, aylık 1.556.000 TL+KDV kira bedeli üzerinden, yeni bir kira sözleşmesi imzalanarak 1 yıl daha uzatılmıştır.

İttifak Holding (ITTFH): Akbank T.A.Ş. ile yapılan 12,3mn TL tutarındaki kredi sözleşmesinin yıllık %30,90 olan faiz oranı, %11,5 olarak güncellendiği ve 30.07.2020 tarihine kadar ödemesiz olmak üzere, 50 ay vadeli, aylık eşit taksitler olarak belirlendiği açıklanmıştır.

Say Reklamcılık (SAYAS): Şirket ile aynı üretim yerleşkesinde bulunan ve tedarikçisi konumunda olan eski bağlı ortaklığı Plaka Mobilya Taahhüt Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ile yürütülen görüşmeler sonucunda Almanya'da tutulan Nissan stoklarındaki ayıplara ilişkin olarak 15.000 EUR reklamasyon faturası düzenlenmesi ve Kuzey Avrupa (Yunanistan, İtalya, Hırvatistan, Fransa, İspanya ve Portekiz haricindeki Avrupa Birliği ülkeleri) bölgesinde aynı müşteriye yönelik iş fırsatlarının devri işleminin (geçmişte tedarik edilen ayıplı mallar sonucunda iş fırsatı yaratılamaması nedeniyle) iptal edilmesine karar alınmıştır.

TSKB GYO (TSGYO, Nötr): Koronavirüs (COVID-19) küresel salgını kapsamında, Şirket portföyünde bulunan Pendorya Alışveriş Merkezi'nde bulunan kiracıların önemli bir kısmı faaliyetlerini durdurmuştur. Mart 2020 döneminde mağazaların kapalı olduğu günler dahilinde kısmi olarak, Nisan 2020 döneminde ise tüm ay boyunca mağazaları kapalı olan kiracılardan kira bedeli alınmamasına ve söz konusu dönem içerisinde hizmet vermeye devam eden mağazalar için kira bedeli alma yetkisinin Şirket Genel Müdürlüğü'ne verilmesine Yönetim Kurulu tarafından karar verilmiştir.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar