Hissede hareket yaratacak şirket haberleri

İntegral Yatırım tarafından günlük olarak hazırlanan bültende günün önemli şirket haberleri ve bilanço haberleri yer aldı. Borsada işlem gören şirketlerden yer alan haberler arasında günün öne çıkan şirket haberleri var...

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

ÇELEBİ HAVA SERVİSİ / CLEBI - Şirket pay başına toplam 3,69 TL net nakit kar payını iki taksitte ödeyeceğini bildirdi. 31.08.2020 tarihinde pay başına 1,6787 TL net nakit kar payını ve ikinci taksidi olan 3,6975 net nakit kar payını 01.10.2020 tarihine ödeyeceğini bildirdi.

NATUREL YENİLENEBİLİR ENERJİ / NATEN - Şirket Güneş Enerji Santralleri müteahhitlik faaliyetleri kapsamında, sermayesinin yüzde yüzüne sahip olduğu Esenboğa Elektrik Üretim A.Ş. İle Saf Mensucat San. ve Tic. A.Ş. arasında Çatı Güneş Santrali anahtar teslim yapımı için KDV dahil 15.518.596 TL bedelli sözleşme imzaladığını bildirdi.

FONET BİLGİ TEKNOLOJİLERİ / FONET - Şirket paylarına dair yurt dışından gelen görüşme talepleri üzerine stratejik ve finansal iş birliği olanaklarının değerlendirilmesi amacıyla bir danışmanlık firması ile sözleşme imzalanmış olup olası işlemin henüz belirsiz olması ve yatırımcıların yatırım kararlarının etkilenebileceği hususları da dikkate alınarak, Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-15.1 seri numaralı Özel Durumlar Tebliği'nin hükümlerine uygun olarak, kamuya açıklanmasının ertelenmesine dair Yönetim Kurulu Kararı alındığını bildirdi.

GEDİK YATIRIM MENKUL DEĞERLER / GEDIK - Şirket, 03.06.2020 tarihinde 9 - 9,25 TL fiyat aralığından Onur TOPAÇ tarafından 45.000 LOT alım işlemini gerçekleştirdiğini bildirdi.

LİNK BİLGİSAYAR SİSTEMLERİ YAZILIMI VE DONANIMI SANAYİ VE TİCARET / LINK - Şirket, 03.06.2020 tarihinde 27 - 27,4 TL fiyat aralığından Caravan Capital Management LLC tarafından 92.000 LOT satış işlemini gerçekleştirdiğini bildirdi.

ŞEKER FİNANSAL KİRALAMA / SEKFK - Şirket, 03.06.2020 tarihinde 5 - 5,07 TL fiyat aralığından ŞEKERBANK TAŞ PERS MUN SOS GÜV YARD SAN VAKFI tarafından 201.000 LOT satış işlemini gerçekleştirdiğini bildirdi.

KÖRFEZ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI / KRGYO - Şirket, 03.06.2020 tarihinde 3,3 - 3,31 TL fiyat aralığından KÖRFEZ TATİL BELDESİ TURİSTİK TESİSLER VE DEVREMÜLK İŞLETMECİLİĞİ tarafından 150.000 LOT satış işlemini gerçekleştirdiğini bildirdi.

İDEALİST GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI / IDGYO - Şirket, 03.06.2020 tarihinde 4,7 - 5 TL fiyat aralığından Mustafa EKŞİ tarafından 171.274 LOT satış işlemini gerçekleştirdiğini bildirdi.

DOĞTAŞ KELEBEK MOBİLYA SANAYİ VE TİCARET / DGKLB - Şirket kayıtlı sermaye tavanının 500.000.000 TL olarak değiştirilmesine ve kayıtlı sermaye tavanı izninin 2020-2024 yılları arasında geçerli olmak üzere değiştirilmesine karar verdiğini bildirdi.

MENDERES TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET / MNDRS - Şirket sağlıklı sektörü için antiviral - antibakteriyel, su-yağ itici ve leke tutmayan özel kumaş ile yüksek standartlı önlük, tulum gibi hijyenik ürünler üretmeye başladığını bildirdi.

A.V.O.D. KURUTULMUŞ GIDA VE TARIM ÜRÜNLERİ / AVOD - Şirket Çorum ili Boğazkale ilçesinde bulunan maden sahası için yaptırılan Umrek Kaynak Tahmini Raporunun finalize olduğunu bildirdi. Rapor KAP'da yayınlandı.

YAPI VE KREDİ BANKASI / YKB / YKBNK - Banka 91 gün vadeli 133.338.000 TL nominal değerdeki finansman bonosunun satışını tamamlandığını bildirdi.

AKSU ENERJİ VE TİCARET / AKSUE - Şirket kar payı dağıtmayacağını bildirdi.

FEDERAL-MOGUL İZMİT PİSTON VE PİM ÜRETİM TESİSLERİ / FMIZP - Şirket, otomotiv üreticilerine yapılan satış ve teslimat süreçlerindeki aksamaların devam etmesi sebebiyle Kocaeli İzmit ilçesindeki fabrikaların üretim faaliyetlerine ara verme süresini 29 Haziran 2020 tarihine kadar uzatttığını bildirdi. Kocaeli Arslanbey ilçesindeki farbrikanın ise 13 Nisan 2020 tarihinde başladığı üretimine devam ettiği belirtildi.

SÖKTAŞ TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET / SKTAS - Şirket BioShield kumaşlarını geliştirdiğini bildirdi. BioShield kumaşının sıvı itici özelliği sayesinde istenmeden kumaş üzerine gelebilecek su ve yağ damlalarının giysiler üzerinden akıp gitmesi kolaylaştırdığı belirtildi. Şirket, ürünün marka tescil başvurusunu yurtiçi ve yurtdışında yapıldığını ve ayrıca yerli ve ihracat müşterilerine 2020 yılı Haziran ayı içinde satışa sunulucağını belirtti.

BORUSAN MANNESMANN BORU SANAYİ VE TİCARET / BRSAN - Şirket kar payı dağıtmayacağını bildirdi.

PEGASUS HAVA TAŞIMACILIĞI / PGSUS - Şirket, T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen destinasyonlar arasında sınırlı sayıda iç hat seferlerinin 1 Haziran 2020 tarihinde başladığını ve 4 Haziran 2020 tarihi itibarıyla yurt içi uçuşlarında 27 destinasyonu kapsayacak şekilde genişletildiğini bildirdi. Dış hat uçuşları ile ilgili olarak kısıtlamaların önümüzdeki dönemde kademeli olarak kaldırılmasının beklenildiği belirtildi.

UZERTAŞ BOYA SANAYİ TİCARET VE YATIRIM / UZERB - Şirket kar payı dağıtmayacağını bildirdi.

BANTAŞ BANDIRMA AMBALAJ SANAYİ TİCARET / BNTAS - Şirket kar payı dağıtmayacağını bildirdi.

TÜMOSAN MOTOR VE TRAKTÖR SANAYİ / TMSN - Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ile SDT Uzay ve Savunma Teknolojileri A.Ş. arasında imzalanan Uçak Durdurucu Sistemi Projesi kapsamında, SDT Uzay ve Savunma Teknolojileri A.Ş ‘nin teslim edeceği Uçak Durdurucu Sistemlere entegre edilmek üzere tedarik edilecek 40 adet Geri Sarma Motorları için TÜMOSAN Motor ve Traktör Sanayi A.Ş. ile SDT Uzay ve Savunma Teknolojileri A.Ş. arasında tedarik sözleşmesi imzalandığı bildirildi.

İHLAS GAZETECİLİK / IHGZT - Şirket, 120.000.000 TL olan çıkarılmış sermayesinin 240.000.000 TL kayıtlı sermaye tavanı içinde olmak üzere tamamı iç kaynaklardan karşılanmak suretiyle, %50 oranında 60.000.000 TL bedelsiz artırılarak 120.000.000.-TL'den 180.000.000-TL'ye  çıkarılmasına karar verdiğini bildirdi.

ARMADA BİLGİSAYAR SİSTEMLERİ SANAYİ VE TİCARET / ARMDA - Şirket kar payı dağıtmayacağını bildirdi.

AVRASYA GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI / AVGYO - Şirket kar payı dağıtmayacağını bildirdi.

ANEL ELEKTRİK PROJE TAAHHÜT VE TİCARET / ANELE - Şirket, Anel Inzhenerno Tekhnologicheskaya Kompania Ltd. (Anel Engineering-Technological Company LLC) nin tasfiye süreci tamamlanarak tüzel kişiliğinin sona erdiğini bildirdi.

İŞ YATIRIM MENKUL DEĞERLER / ISMEN / IYM - Şirket 91 gün vadeli 1.000.000 TL nominal değerdeki borçlanma aracının satışını tamamlandığını bildirdi.

AKBANK / AKBNK - Banka 190 gün vadeli 28.370.000 TL finansman bonosunun satışını tamamlandığını bildirdi.

ATLAS MENKUL KIYMETLER YATIRIM ORTAKLIĞI / ATLAS - Şirket, pay başına toplam 0,0686946 TL net nakit kar payını 07.12.2020 tarihinde ödeyeceğini bildirdi.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar