Hissede hareket yaratacak şirket haberleri

Ziraat Yatırım tarafından günlük olarak hazırlanan günün önemli şirket haberleri yayımlandı. Borsada işlem gören şirketlerden yer alan haberler arasında günün öne çıkan 5 şirket haberi var.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Çelebi Hava (CLEBI, Nötr): Şirketin mali yapısının güçlendirilmesi, operasyonel nakit akışının desteklenmesi, 2020 ve 2021 yıllarına ilişkin işletme sermayesi ve faaliyetlere ilişkin diğer finansal ihtiyaçların bir kısmının karşılanmasını teminen ana ortağı Çelebi Havacılık Holding A.Ş.'den (CHH) borç olarak toplam 75mn TL tutarında mali kaynak sağlanmasına, Ortalama vadesi 12 aydan az olmamak kaydıyla sağlanacak toplam mali kaynağın Şirketin faaliyetleriyle ilgili nakit ihtiyaçlarının da gözetilerek 31 Ekim 2020 tarihine kadar CHH'den hangi tutarlarda ve hangi tarihlerde talep edilmesi konusunda Şirket Mali İşler Direktörlüğünün yetkilendirilmesinekarar vermiştir.

Gübre Fabrikaları (GUBRF, Nötr): Koza Altın İşletmeleri A.Ş'nin Söğüt maden sahasında yaptığı çalışmalar ve sahip olduğu gayrimenkuller ile ilgili satın alma görüşmelerine ilişkin idareye yetki verildiği kamuoyuna duyurulmuştu. Bu yetki doğrultusunda gerçekleştirilen görüşmeler neticesinde; Söğüt maden sahasına ilişkin her türlü veri/data, analiz ve raporlar ile üçüncü kişilerle yapılan ve devri mümkün sözleşmeler dâhil olmak üzere bütün bilgi ve belgelerin tüm hakları ile birlikte, KDV dâhil 33,04mn TL bedelle Şirket tarafından satın alınmasına yönelik taraflar arasında bir satış sözleşmesinin imzalanması hususunda mutabık kalınmıştır.

Koza Altın İşletmeleri (KOZAL, Nötr): Gübre Fabrikaları T.A.Ş. tarafından Bilecik ili Söğüt ilçesinde bulunan maden sahası ile ilgili olarak 2015 yılında şirket aleyhine açılan davanın 2019 yılında kesinleştiği ve ruhsatın iptali ile maden sahasının davacı Gübre Fabrikaları T.A.Ş.'ye teslimine karar verildiği 30.12.2019 tarihinde KAP' ta duyurulmuştu.Bu itibarla şirket, aleyhine sonuçlanan hukuki süreçler nedeniyle maden yatırımları ile ilgili tüm know how bilgilerinin satışı konusunda Gübre Fabrikaları T.A.Ş. yetkilileriyle yapılan görüşmeler sonucunda, tüm know how haklarının KDV dahil 33mn TL bedelle Gübre Fabrikaları T.A.Ş.'ye satılmasına yönelik bir satış sözleşmesi imzalanması hususunda mutabık kalınmış olup gelişmeler Kamuoyuyla paylaşılacaktır.

Akiş GYO (AKSGY, Sınırlı Negatif): Akiş GYO 1Ç2020'de 107,5mn TL ana ortaklık net dönem zararı kaydetmiştir. Şirket geçen yılın ilk çeyreğinde 25,9mn TL ana ortaklık net dönem zararı kaydetmişti. Şirket'in 1Ç2020'deki satış gelirleri düşen kira gelirleriyle birlikte yıllık olarak %3 oranında gerileyerek 104,8mn TL olurken, brüt kar aynı dönemler itibarıyla %13 gerilemiş ve 72,5mn TL olmuştur. Brüt kar marjı ise 1Ç2020'de %69,1 gerçekleşerek geçen yılın ilk çeyreğindeki %77,0 brüt kar marjının altında kalmıştır. Diğer yandan, bu çeyrekte 173,3mn TL net finansman gideri (1Ç2019 net finansman gideri: 133,2mn TL) yazılması zarar kaydedilmesinde önemli bir faktör olmuştur. Şirket'in önemli bir kısmi Dolar olmak üzere 1.620mn TL net yapancı para pozisyonu bulunurken, bu çeyrekte 155,1mn TL net kur farkı gideri kaydedilmiştir.

İndeks Bilgisayar (INDES, Pozitif): Şirket'in 1Ç2020'de ana ortaklık net dönem karı geçen yılın aynı dönemine göre %42,6 oranında artarak 25,9mn TL olmuştur. Şirket'in satış gelirleri 1Ç2020'de yıllık %90,3 oranında artarak 1.979mn TL olmuştur. Satışların maliyeti aynı dönemde %92,9 oranında artmış ve böylece brüt kar %43,3 oranında artarak 79,5mn TL'ye yükselmiştir. Operasyonel giderleri ise %6,2 oranında artarak 27mn TL'ye yükselmiş ve 3,5mn TL'lik diğer faaliyet gelirleriyle birlikte Şirket'in esas faaliyet karı geçen yılın aynı dönemine göre %60 artarak 55,9mn TL olmuştur. Finansman tarafında ise 8,4mn TL gider yazılmış ve vergi öncesi kar 46,2mn TL olmuştur. 10,6mn TL vergi gideri sonrası ana ortaklığa düşen net dönem karı 25,9mn TL'dir.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar