Hissede hareket yaratacak şirket haberleri

Ziraat Yatırım tarafından günlük olarak hazırlanan günün önemli şirket haberleri yayımlandı. Borsada işlem gören şirketlerden yer alan haberler arasında günün öne çıkan 4 şirket haberi var.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Emlak Konut GYO (EKGYO, Nötr): Şirket projelerinden İstanbul Küçükçekmece'de yer alan "İstanbul Küçükçekmece Emlak Konut Bizim Mahalle" kapsamında, 670 adet Konut ve 113 adet Ticari Üniteden oluşan toplam 783 adet Bağımsız Bölüme ait Yapı Ruhsatları 19.06.2020 tarihinde alınmıştır.

Türk Hava Yolları (THYAO, Nötr): THY ve Lufthansa'nın iştiraki SunExpress, temel faaliyet alanını Türkiye üzerine konumlandırırken; turistik uçuşların yanı sıra iç hat hava ulaşımı üzerine yoğunlaşma kararı aldı. Almanya'daki yan kuruluşu SunExpress Almanya'nın uçuş operasyonlarını da durduracağını açıklayan şirket, Türkiye merkezli faaliyetlerinde konumunu sağlamlaştırmak için tüm filosunu tek bir Genel Havacılık İşletme Ruhsatı (AOC) altında toplayacak. (Kaynak: Reuters)

Bera Holding (BERA): Grup Şirketlerinden MPG Makine Prodüksiyon Grubu Makine İmalat San. Tic. A.Ş. ile STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş. arasında yapılan toplam 29 adet özel maksatlı teçhizat ve hizmet alımına ilişkin sözleşme kapsamında olmak üzere, 5 adet Mayına Karşı Kısmi Korumalı Kurtarıcı, Kabul Heyeti tarafından düzenlenen kabul tutanağı ile birlikte teslim edilmiştir. Bu teslimatla birlikte teslim edilen Kurtarıcı sayısı 23 olmuştur.

Yonga Mobilya (YONGA): COVID-19 nedeniyle alınan önlemler kapsamında, 17.04.2020 tarihli, 31102 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 7244 Sayılı Yeni Koronavirüs (COVID-19) Salgınının Ekonomik ve Sosyal Hayata Etkilerinin Azaltılması Hakkında Kanun İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ("Kanun") uyarınca, kar payı dağıtımına sınırlamalar getirilmiştir. Bu nedenle kar dağıtım önerisinde değişiklik yapılmıştır. Yeni kar payı teklifi brüt 0,0226179 TL (net 0,0192252 TL)'dir ve kar payının teklif edilen nakit kar payı hak kullanım tarihi 05.10.2020'dir. Dünkü kapanışa göre temettü verimliliği %0,1'dir.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar