Hissede hareket yaratacak şirket haberleri

Ziraat Yatırım tarafından günlük olarak hazırlanan günün önemli şirket haberleri yayımlandı. Borsada işlem gören şirketlerden yer alan haberler arasında günün öne çıkan 6 şirket haberi var.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Albaraka Türk Katılım Bankası (ALBRK, Nötr): Banka 2020 yılının ikinci çeyreğinde 50,9mn TL net dönem karı kaydetmiştir. Beklenti Banka'nın ikinci çeyrekte 59mn TL kar elde edebileceği yönündeydi. 1Ç2020'de ise Banka 12,1mn TL net dönem karı kaydetmişti.  Banka'nın net kar payı gelirleri bir önceki çeyreğe göre %6 oranında artarak 395mn TL olmuştur. Net ücret ve komisyon gelirleri ise çeyreksel bazda %36,6  oranında gerileyerek 38,8mn TL'ye düşmüştür. Öte yandan, ticari kardaki artış ve operasyonel giderlerdeki kısmi düşüşün yanı sıra toplam karşılıkların %42,1 oranında gerileyerek 140,7mn TL'ye düşmesi karın çeyreksel bazda yükselmesinde etkili olmuşlardır. Diğer faaliyet gelirleri ise %66 oranında düşerek 36,1mn TL'ye gerilemiştir.  İkinci çeyrek karı sonrasında Albaraka'nın 2020 yılının Ocak - Haziran dönemi net dönem karı ise geçen yılın aynı dönemin göre karı %26,5 oranında artarak 62,9mn TL'ye yükselmiştir.

Logo Yazılım (LOGO, Pozitif): Şirket'in 2Ç2020'deki ana ortaklık net dönem karı bir önceki yılın ikinci çeyreğine göre %40,6 oranında artarak 30,9mn TL olmuştur. Ortalama kar beklentisi 25mn TL idi. Şirket'in satış gelirleri 2Ç2020'de 117mn TL olarak gerçekleşmiş ve bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %23,3 oranında artış kaydetmiştir. Şirket'in brüt karı da %27,4 oranında artarak bu çeyrekte 95,4mn TL olmuştur. Logo Yazılım'ın ikinci çeyrekteki net ve brüt kar marjı ise sırasıyla %26,4 ve %81,6 olarak gerçekleşmiştir. Bir önceki yılın ikinci çeyreğinde bu oranlar sırasıyla %23,1ve %78,9 idi. Logo Yazılım'ın ikinci çeyrek karı sonrasında 2020 yılının Ocak - Haziran dönemi ana ortaklık net dönem karı ise geçen yılın aynı dönemin göre karı %40,4 oranında artarak 51,6mn TL'ye yükselmiştir.

İş Yatırım Menkul Değerler (ISMEN, Pozitif): Şirket'in ikinci çeyrek ana ortaklık net dönem karı bir önceki yılın aynı dönemine göre %106 oranında artarak 232,4mn TL'ye yükselmiştir. İkinci çeyrek karı ile birlikte Ocak Haziran dönemi ana ortaklık net dönem karı 345,6mn TL'ye yükselmiş ve bir önceki yılın aynı dönemine göre %70 oranında artış kaydetmiştir. Borsa işlem hacminde ikinci çeyrekte görülen artış finansallara olumlu yansımıştır.

Arena Bilgisayar (ARENA, Pozitif): Şirketin ikinci çeyrek ana ortaklık net dönem karı 14,7mn TL olarak gerçekleşmiştir. Bir önceki yılın aynı döneminde şirket 3,4mn TL ana ortaklık net dönem karı kaydetmişti. Satış gelirleri ikinci çeyrekte bir önceki yılın aynı dönemine göre %83,6 oranında artan şirketin brüt karı da %47,9 oranında artarak 51,7mn TL'ye yükselmiştir. Aynı dönemde operasyonel giderler %11,4 oranında azalırken, diğer faaliyetlerden de 6,1mn TL gelir kaydedilmiştir. Böylece faaliyet karı 12,8mn TL'den 37,9mn TL'ye yükselmiştir. 12mn TL'lik finansman ve 11,2mn TL'lik vergi gideri sonrasında şirketin ana ortaklık net dönem karı 14,7mn TL olmuştur. İkinci çeyrek kar rakamıyla birlikte şirketin Ocak-Haziran dönemi ana ortaklık net dönem karı 27mn TL'ye yükselmiştir. Bir önceki yılın aynı döneminde 8,8mn TL ana ortaklık net dönem karı kaydedilmişti.

Escort Teknoloji (ESCOM): Şirket iştiraki Alesta Elektronik Teknoloji Yatırım A.Ş'nin Nicat Batarya Teknolojileri Şirketine 342.500  TL yatırım yapılmasına karar verdiği açıklanmıştır. Nikel bazlı katot üretiminde kendi geliştirdiği teknolojileri ve patent çalışmaları ile Nicat'ın bu alanda global bir oyuncu olması beklendiği duyurulmuştur.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar