Hissede hareket yaratacak şirket haberleri: MAVI, PGSUS, DOHOL, INDES, JANTS, SAYAS

Ziraat Yatırım tarafından günlük olarak hazırlanan günün önemli şirket haberleri yayımlandı. Borsada işlem gören şirketlerden yer alan haberler arasında günün öne çıkan 6 şirket haberi var.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Mavi Giyim (MAVI, Sınırlı Negatif): Şirketin 2020 2.çeyrek (1 Şubat 2020 - 31 Temmuz 2020) ana ortaklık net dönem zararı 4,6mn TL olarak gerçekleşmiştir. Şirket bir önceki yılın aynı döneminde 20,9mn TL ana ortaklık net dönem karı açıklamıştı. Şirketin 2. Çeyrek satış gelirleri geçen yılın aynı dönemine göre %22,3 oranında azalmış ve 537,8mn TL olarak gerçekleşmiştir. Satışların maliyeti %19,8 oranında azalan şirketin brüt karı ise %24,6 oranında azalmış ve 267,1mn TL olmuştur. Brüt kar marjı ise 1,6puan azalmış ve %49,7 olarak gerçekleşmiştir. Operasyonel giderleri %1,6 oranında artan şirket, diğer faaliyetlerden 3,6mn TL gelir kaydetmiştir. Faaliyet karı %93,9 oranında azalan şirket finansman tarafında 13,5mn TL gider kaydetmiştir. Vergi öncesi zararı 9,1mn TL olan şirketin 2,4mn TL vergi geliri sonrası ana ortaklığa düşen net dönem zararı 4,6mn TL olmuştur.

İkinci çeyrek sonuçlarıyla beraber şirketin 6 aylık ana ortaklık net dönem zararı 54,6mn TL olarak gerçekleşmiştir. Şirket geçen yılın aynı döneminde 27,7mn TL ana ortaklık net dönem karı açıklamıştı.

Mavi 2020 yılsonu revize beklentilerini de paylaşmıştır. Buna göre şirket 2020 yılında satış gelirlerinde %11 (-+%2) daralma beklerken, 4 yeni mağaza açılışı ile 10 mağaza genişlemesi yapmayı hedeflenmektedir. Şirketin 2020 yılı FAVÖK marjı beklentisi de %8 (-+%1) UFRS16 hariç, %16 (-+%1) UFRS 16 dahildir. Şirket 2020 yılı için konsolide satışların %4'ü oranında yatırım harcaması öngörmektedir (Şirket'in beklentileri, tüm bölgelerdeki tüm mağazaların yılsonuna kadar açık kalacağı varsayımına dayanmaktadır). Şirket salgınının yol açtığı iş kesintileri ve belirsizlikler nedeniyle 12 Mart 2020'de açıkladığı 2020 mali yıl beklentilerini Nisan ayı başında geri çekmiş ve şu ana kadar yeni bir öngörüde bulunmamıştı.

Doğan Holding (DOHOL, Nötr): Sesa Ambalaj ve Plastik Sanayi Ticaret A.Ş.'nin sermayesini temsil eden payların tamamının (%100), doğrudan bağlı ortaklığı Öncü Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin sermayesinde %70 oranında pay sahibi olduğu doğrudan bağlı ortaklığı SESA Üretim Yatırımları ve Yönetim Hizmetleri A.Ş. tarafından satın alınması ve devir işlemleri 14.09.2020 gerçekleştirilmiş olup, "kapanış" işlemleri dün itibariyle tamamlanmıştır.
Sesa Ambalaj ve Plastik Sanayi Ticaret A.Ş.'nin sermayesini temsil eden payların tamamının (%100) iktisap edilmesinde, SESA Üretim Yatırımları ve Yönetim Hizmetleri A.Ş. tarafından 35.838.129 Avro tutarında özkaynak kullanmış, kalanı ise banka kredisi ile finanse edilmiştir. Pay alım bedeli ile ilgili olarak, takip eden dönemlerde, bazı şarta bağlı bedel uyarlaması ve/veya performans ödemesi söz konusu olması durumunda, gerekli açıklamalar konuya ilişkin finansal tablo dipnotlarında yer alacaktır.

Pegasus (PGSUS, Nötr): Şirketin Ağustos ayındaki yolcu sayısı 2019'un aynı ayına göre %45 azalışla 1,66mn kişi olmuştur. Yolcu doluluk oranı ise 14,5 puan azalışla %77,6'yı göstermiştir. 2020'nin ilk 8 ayında yolcu sayısı %54 azalışla 9,30mn olurken, yolcu doluluk oranı 5,4 puan azalışla %83 olarak gerçekleşmiştir.

İndeks Bilgisayar (INDES): Şirket'in % 100 oranında bağlı ortakları olan Neteks İletişim Ürünleri Dağıtım A.Ş.'nin ve Artım Bilişim Çözümleri A.Ş'nin, % 100 oranında bağlı ortağı olan Neteks Teknoloji Ürünleri Anonim Şirketi tarafından devir alınmasına devir yolu ile birleşmesine, birleşme raporunun hazırlanmasına ve gerekli prosedürlerin tamamlanarak bu hususların ilgili Şirketlerin Genel Kurul'larının onayına sunulmasına karar verilmiştir. Katma değerli çözümler sunan ve bilişim sektöründe yedek parça ihtiyaçlarını da karşılayan 3 şirketin faaliyet konularının benzer olması dolayısıyla birleşme işlemine karar verilmiştir. Şirketin birleşmeye konu olan 3 şirketteki ortaklık payı birleşme öncesi ve birleşme sonrasında da %100'dür. Dolayısıyla birleşmenin konsolide mali tablolara bir etkisi olmayacaktır.

Jantsa (JANTS): Yönetim kurulu, faaliyetlerin olumlu seyretmesi, hissenin değerinin de olumlu performans göstermesi nedeniyle henüz gerçekleşmemiş olan kalan payların geri alım fonunu yatırımlarda kullanmak için pay geri alımını iptal etmiştir. Planlanan 7mn TL fondan 3mn TL'lik 106.157 adet hisse alımı yapılmıştır. Henüz gerçekleşmeyen kısım için pay geri alımı iptal edilmiştir. Alınan payların da dün tamamının satışı gerçekleşmiştir. Hisse dün günü %10 artıda kapamıştır.

Say Reklamcılık (SAYAS): Şirket dünyanın en büyük rüzgar kulesi üretim kapasitesine sahip olan Güney Kore'de yerleşik Win & P Ltd. şirketinin tedarikçi listesine alındığı ve kule iç aksamlarına yönelik 3,9mn EUR tutarında teklifinin onaylandığı olduğu daha önce açıklanmıştı. Win & P'ye muhtelif projelerine yönelik toplam 1,2mn EUR tutarında 11 kulelik bir teklif daha verildiği duyurulmuştur.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar