Hissede hedef fiyatını düşürdü

Oyak Yatırım, üçüncü çeyrekte beklentilerin üzerinde kar yazan Kordsa için hedef fiyatını 14,00 TL'den 13,00 TL'ye, tavsiyesini 'endeks üstü getiri'den 'endekse paralel getiri'ye indirdi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Oyak Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"Kordsa üçüncü çeyrekte 20mn TL ile piyasa beklentisi olan 18mn TL’nin (bizim beklentimiz: 18mn TL) hafif üzerinde net kar açıkladı.

FAVÖK ise 96mn TL ile piyasa beklentisi olan 100mn TL’ye yakın gerçekleşti. Net borç geçen çeyreğe göre %5 artarak 2,80 milyar TL’ye ulaşırken net borç/FAVÖK ise 4,4’den 5,3’e yükseldi. FAVÖK ve net karda sırasıyla geçen seneye göre %45 ve %75 daralma oldu.

Çeyreksel bazda ise FAVÖK %16 azalırken, net kar ise vergi gelirlerinin etkisiyle bir miktar artış gösterdi. İkinci çeyrekteki üretim duruşlarının ardından üçüncü çeyrekte ciddi bir toparlanma göstermeyen şirketin faaliyetlerinin 4. çeyrekte de baskı altında kalabileceğini düşünüyoruz. 2020 için FAVÖK ve net kar tahminlerimizi sırasıyla 509mn TL (önceki 602mn TL) ve 112mn TL’ye (önceki 167mn TL) indirdik.

Hedef fiyatımızı da 14.50 TL’den 13.00 TL’ye düşürdük. %13’lük sınırlı yükselme potansiyeli nedeniyle hisselerle ilgili tavsiyemizi Endeks Üzerinde Getiri’den Endekse Paralel Getiri’ye revize ettik."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar