'Hissede yükseliş başladı'

Ahlatcı Yatırım, Tüpraş hissesi için 'Yılbaşından bu yana dalgalı bir seyir izleyen TUPRS’ta bilanço döneminin gelmesiyle birlikte yükselişin başladığı görülüyor' tespitinde bulundu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Ahlatcı Yatırım Tarafından Hazırlanan Analiz:

"TUPRS, 11 Ağustos tarihinde KAP’ta yaptığı açıklamaya göre 6 aylık  konsolide net karını 939 Milyon TL olarak açıkladı. İkinci çeyrek  yurtiçi satışları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 23,  uluslararası satışlar ise yüzde 53 artış gösterdi.

Şirket 2021 yılı  için beklentilerinde revizyona gitti. Şirket operasyonel hedeflerde  kapasite kullanım oranını yüzde 85 – 90 aralığına (Önceki: %90 – 95 ),  üretim kapasitesini ise 25-26 milyon aralığına (Önceki: 26 -27 milyon  ton) aşağı yönlü revize etti. Akdeniz Kompleks Rafineri ve Tüpraş net  rafinerilerindeki marj beklentilerinde ve toplam yatırım  beklentilerinde değişikliğe gitmedi.

Teknik açıdan inceleyecek olursak, yılbaşından bu yana dalgalı bir  seyir izleyen TUPRS’ta bilanço döneminin gelmesiyle birlikte  yükselişin başladığını görülüyor. 91,80TL fiyat seviyesinden gelen  tepki alımlarının ardından yüzde 14 kazanç sağlayan hissede 105TL  fiyat seviyesinde önemli bir direncin oluştu.

Direnç seviyesinin  aşılamaması durumunda 101.50TL destek seviyesine kadar bir geri  çekilme söz konusu olabilir. Direnç seviyesinin geçilmesi durumunda 108 ve 111 TL fiyat seviyelerine doğru bir hareket söz konusu  olabilir. Hissede genel piyasa beklentisinin 125 ile 140 TL fiyat  aralığında oluştuğu görülüyor.

Destekler: 102,90 / 101.50 / 100,90
Dirençler: 105,60 / 106,30 / 107,40 "

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar