Hissede yüzde 36'lık kazanç potansiyeli

İnfo Yatırım, Şişecam’ı 6,47 TL hedef fiyatla 'Model Portföy'üne ekledi. Değerlendirmede hissenin yıllık olarak ortalama yüzde 36'lık bir getiri potansiyeline sahip olduğu ön görüsünde bulunuldu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

İnfo Yatırım'ın 'Model Portföy' değişikliğine ilişkin ayrıntılar  şu şekilde:

"13 Nisan’da 10,36 TL fiyat ile model portföyümüze eklediğimiz Hektaş hisselerini 22 Nisan’da %28,3 getiriye ulaşmasının ardından
13,30 TL’den model portföyümüzden çıkarmıştık.

Birleşmenin şirket  maliyetleri üzerindeki pozitif etkileri ve güçlü döviz pozisyonu  dolayısıyla Şişecam’ı 4,76 TL fiyattan %36 getiri potansiyeli ve 6,47 TL hedef fiyat ile model portföyümüze ekliyoruz.

30 Ocak tarihinde iştirakleri Soda Sanayi, Trakya Cam, Anadolu Cam, Denizli Cam ve Paşabahçe’yi tek bir Şişecam çatısı altında  toplama kararı alan şirket birleşme sonrası %43 halka açıklık oranına  ulaşacak.

Birleşme işleminin, gerekli izinlerin alınmasıyla birlikte Ağustos sonuna kadar tamamlanmasını bekliyoruz.

Bu birleşmenin uzun  vadede operasyonel maliyetler üzerinde pozitif katkı yapmasını,
Şişecam’a karar alma esnekliği sağlamasını öngörüyoruz. Şirket de  birleşme sonrasında maliyetlerde yaşanacak düşüş ile birlikte FAVÖK  marjında orta vadede 200-300 baz puanlık bir iyileşme beklentisine  sahip.
   
İlk çeyrekte gelirlerini %17,7 artıran şirket %19’luk bir FAVÖK  artışı gerçekleştirmişti. İlk çeyreğin sonunda şirketin net yabancı  para pozisyonu 4.819 mn TL oldu. 2020 yılında otomotiv ve inşaat  tarafındaki daralmadan düzcamın negatif etkilenmesini beklerken, cam  ambalaj üzerindeki etkinin daha sınırlı olmasını bekliyoruz.

Kimyasallar tarafında da cam sektörüne paralel bir etki görmeyi  beklerken gelirlerin döviz bazlı olması dolayısıyla TL finansallar  üzerindeki etkinin nötr olmasını bekliyoruz.

2020 yılında Şişecam’ın 19,5 milyar TL ciro, 3.810 mn TL FAVÖK ve 2.340 mn TL net kâr elde etmesini öngörüyoruz.

2020 beklentilerimize göre 6,2 F/K ve 5,8 FD/FAVÖK çarpanıyla  işlem gören Şişecam hisselerini 12 ay vadeli 6,47 TL hedef fiyat ve %36 yükselme potansiyeli ile model portföyümüze ekliyoruz.

Model Portföy: SISE,GARAN,TSKB,ASELS,TOASO,KOZAL,AKSEN,ALARK,ISMEN,ARENA "

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar