Hisselere etkisi ne olur?

İş Yatırım tarafından hazırlanan şirket haberleri raporunda kamu bankalarının Türkiye'de üretilen otomotivde taşıt kredilerinin faizinde indirim yapmasının hisselere olası etkisi analiz edildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Analizde şu tespitlerde bulunuldu:

"Kamu bankaları Türkiye'de  üretilen otomotivde taşıt kredilerini %0.49-%0.69 bandına çekti. Kamu bankaları Türkiye'de üretilen otomotivde taşıt kredilerini %0.49-%0.69 bandına çekti - TOASO, FROTO, ASUZU ve KARSN için olumlu.

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank binek araçlar için  Fiat, Honda, Hyundai, Renault Mais ve ticari araçlar için  Fiat, Ford, Isuzu, Karsan ve Temsa ile anlaşmalar yaparak Türkiye'de üretilen  binek ve ticari araçlar içi taşıt kredisini (50.000 TL- 120.000 TL  binek araçlar için, 72000 TL- 120000 TL ticari araçlar için) %0.49-0.69 bandına çekti. Haber otomotiv şirketleri için olulu olmakla birlikte piyasa faizleri ile açıklanan faizler arasındaki maliyetin bankalar ve şirketler arasında nasıl paylaşılacağı konusu henüz açık olmadığı için olumlu etkisi sınırlı kalabilir.”

Binek araçlarda anlaşmalı otomotiv firmaları arasında Hyundai, Fiat, Honda, Renault Mais, ticari araçlarda ise Fiat, Ford, Isuzu, Karsan ve Temsa yer alıyor.

Tofaş hisseleri 19.9 liraya kadar yükselmesinin ardından saat 10:10’da %4.23 primle 19.7 liradan işlem görürken, Ford Otosan hisseleri %1.76 primle 60.55 lira seviyesinde bulunuyor. Karsan hisseleri %3.45 yülselişle 1.2 liradan, Anadolu Isuzu yüzde 2.23 yükselişle 9.62 liradan işlem görüyor.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar