HSBC, Hepsiburada için 'Al' verdi

Temmuz ayında Nasdaq borsasında 12 dolar fiyatla işlem görmeye başlayan Hepsiburada için analist raporları da hazırlanmaya başladı. HSBC şirket hisseleri için 'Al' tavsiyesi verdiği raporunda şirket için hedef fiyatı 19 dolar olarak belirledi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

HSBC, Nasdaq Borsasında işlem gören online perakende şirketi Hepsiburada için tavsiyesini ‘Al’ olarak belirledi.

Bankanın şirket için belirlediği hedef fiyatı 19 dolar oldu. Şirketin hisseleri Salı gününü yüzde 0,85 yükselişle 13,07 dolardan kapamıştı.

Şirketin hisseleri 12 dolardan işlem görmeye başlamıştı

Hepsiburada hisseleri Nasdaq borsasında Temmuz ayı başında 12 dolar fiyatla işlem görmeye başlamıştı.

Hepsiburada.com’un kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, Nasdaq borsasındaki halka arzla değerlemenin 3,9 milyar dolara ulaştığını söylemişti.

Hanzade Doğan Boyner, “Halka arz gelirini sadece Türkiye’de değil, yakın ve yüksek büyüme potansiyelli pazarlarda da hizmetlerimizi büyütmek için kullanacağız” açıklamasını yaptı. Doğan “Örneğin Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Doğu Avrupa’da güçlü pazarlar var” ifadelerini kullanmıştı.

Franklin Resources Inc. iştirakinin de hissedarı olduğu, resmi ismi D-Market Elektronik Hizmetler ve Ticaret AŞ olan ve Nasdaq’da halka arz edilen ilk Türk şirketi olan Hepsiburada’nın halka arz büyüklüğü 738 milyon dolar olmuştu.

Kaynak: Bloomberght

Yorumlar