İhlas Holding'den açıklama geldi

İhlas Holding, basında yer alan haberle ilgili açıklama yaptı. Şirket'ten konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada, 12 Eylül 2020 tarihinde Habertürk Gazetesi'nde Rahim Ak'ın yaptığı haberle ilgili iddialara yanıt verildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Şirket'ten konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"Bugün, 12 Eylül 2020 tarihinde Habertürk Gazetesi'nde Rahim Ak  adı ile yayınlanan yazıda Şirketimiz ile ilgili bulunulan asılsız  beyanlara ilişkin, Sermaye Piyasası Kurulu'nun Özel Durumlar Tebliği (II-15.1) 9. Maddesi doğrultusunda açıklamamız aşağıdadır.

Söz konusu haber incelendiğinde, 25.08.2020 tarihinde saat 09:13:04'te Kamuyu Aydınlatma Platformunda, Merkezi Kayıt Kuruluşu  tarafından Özel Durumlar Tebliği'nin 12-(4). maddesi gereğince yapılan  açıklamanın gerçek mahiyetinin dikkate alınmayarak yanıltıcı bir  şekilde kullanıldığı ve bu yanıltıcı bilgi kapsamında Şirketimiz  aleyhine ifadeler kullanıldığı görülmüştür.

 Açıklamamız ekinde yer alan MKK'nın açıklamasına konu ek  incelendiğinde,

 1.Haberde şirketin açıklamaları dikkate alındığı ifade edilmiş olmasına rağmen MKK açıklamasına bakıldığı,

2.Yine haberde İhlas Holding hisselerinin alındığı ifade  edilmesine rağmen MKK açıklamasının İhlas Yayın Holding A.Ş. ile  ilgili pay değişimlerini gösterdiği,

 3.Yine aynı haberde ‘‘3 kişi ve biri şirketin ana ortağı olmak  üzere 2 şirketin İhlas Holding hisselerini artırdıkları yani ek hisse  topladıkları görülüyor ifadesi kullanıldığı'', ancak MKK açıklamasında  da görüleceği üzere İhlas Yayın Holding ile ilgili olarak 2 gerçek  kişi olmak üzere toplamda 3 hisse sahibinin adı geçtiği, İhlas Holding  hisseleri ile ilgili bir açıklamanın söz konusu olmadığı, diğer  grubumuz ile alakası olmayan iki halka açık şirket ile ilgili  açıklamayı da sanki İhlas Holding ile alakalıymış gibi ifade edildiği  görülmüştür.

MKK tarafından 25.08.2020 tarihinde yapılan açıklamada Şirketimizin adının geçme sebebi, İhlas Yayın Holding A.Ş. nezdinde  devam eden bedelli sermaye artırımına ana ortağı İhlas Holding A.Ş.'nin katılması sebebi ile sahip olduğu hisse senetlerinin rüçhan  haklarının kullanımı neticesinde artması sonucunda ortaklıktaki  sahiplik yüzdesinin değişmesi sebebi iledir. Haberde iddia edildiği  gibi Bist üzerinden yeni bir hisse alımı değildir.

Söz konusu haberde yer alan, Şirketimizi ve Şirketimiz ana  ortaklarını zan altında bırakmaya yönelik ifadeler yukarıda detaylı  olarak izah ettiğimiz üzere tamamen gerçek dışı olup, yapılan bu haber  sebebi ile Şirketimizin, bağlı ortaklıklarımızın ve ortaklarımızın  uğrayabileceği zararlara ilişkin tüm yasal haklarımız saklı kalmak  kaydı ile kamuoyuna saygıyla duyurulur

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar