İki banka hissesinde hedef fiyatını yükseltti

TEB Yatırım, Yapı Kredi (YKBNK) ve TSKB tavsiyesini, diğer bankalar için de hedef fiyatını yükseltti. Raporda ayrıca, en beğenilen bankacılık hisselerine de yer verildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Söz konusu değerlendirmede şu tesptilerde bulunuldu:

"Düşen fonlama maliyetleri ve düşük provizyon giderleri karlılığı destekleyecek Takip ettiğimiz bankaların toplam net karında 2019'da %16 düşüş  beklerken, 2020 yılında %48 artış öngörmekteyiz.

2020 yılının ilk yarısında enflasyondaki potansiyel düşüş ve faiz  indirimlerinin devam etmesi fonlama maliyetlerini daha da düşürürken  marjları destekleyecektir. Kredi riskinden arındırılmış net faiz  marjında genişleyen kredi mevduat makası ve iyileşen kredi risk  maliyeti neticesinde yıldan yıla 86 baz puanlık artış öngörmekteyiz.

UFRS model parametrelerinin iyileşmesinin etkisinde net kredi risk  maliyetinin 2020'de ortalama 197 baz puana (2019 beklentimiz: 230 baz  puan) gerileyeceğini düşünüyoruz.

Özel bankaların 2020 yılında kredi büyümesinde daha aktif olmasını  bekliyoruz. 2019 yılında özel bankaların kredi büyümesi kamu bankalarına göre  daha yavaştı. 2020 yılında özel bankaların kredi büyümesinde daha çok  potansiyel taşıdıklarını düşünmekteyiz.

Kredilerin 2020 yılında ortalama %14 yükseleceğini öngörüyoruz. Bu  bağlamda, TL krediler için %17 büyüme ve YP krediler için %3 daralma  beklemekteyiz. Takip ettiğimiz bankalarda 2020 yılında kur etkisinden  arındırılmış kredi büyümesinin %11 olarak öngörmekteyiz.

2019-21 tahminlerimizi ve hedef fiyatlarımızı gözden geçirdik Yapı Kredi ve TSKB için tavsiyemizi ‘’TUT’’dan ‘’AL’’a yükseltiyoruz.

Takip ettiğimiz bankalar 2020 tahmini 0.6x fiyat defter değeri ile işlem görmekteler ancak uzun vadeli sermaye getirisine göre baktığımızda, bankacılık sektörünün ortalama 0.8x fiyat defter değerini hak ettiğini düşünmekteyiz.

Artan dijitalleşme çabaları neticesinde yükselen verimlilik,  iyileşen faaliyet giderleri ve

Bankacılık sektöründe Akbank, Garanti Bankası ve İş Bankası en beğendimiz bankalar olmaya devam ediyor."

Kaynak: TEB Yatırım

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar