İki Çinli şirkete yatırım yasağı gündemde

ABD'de Trump yönetimi değeri 1,4 trilyona ulaşan iki Çinli şirkete yatırım yasağı getirmeyi planlıyor. Wall Street’in haberine göre asıl tartışma konusu böyle bir hamlenin sermaye piyasalarını nasıl etkileyeceği.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Trump yönetiminin Çin’in en değerli iki şirketine yatırım yapma yasağı getirmeyi düşündüğünü belirtmesiyle Alibaba ve Tencent’in hisselerinde satış dalgası yaşandı.

Alibaba Hong Kong işlemlerinde yüzde 5’ten fazla değer kaybederken Tencent’in hisseleri de yüzde 4,4 düşüş yaşadı. Konuyla ilgili bilgi sahibi kaynakların aktardıklarına göre, Dışişleri Bakanlığı, Savunma Bakanlığı ve Hazine Bakanlığı böyle bir yasağı düşünenler arasında.

Wall Street’in haberine göre asıl tartışma konusu böyle bir hamlenin sermaye piyasalarını nasıl etkileyeceği.

Şirketlerin büyüklüğü ve piyasalar ile iç içe geçmiş durumu göz önüne alındığında, iki şirkete birden yasak getirmek Başkan Trump döneminin en büyük gerginliklerinden birine neden olabilir.

İki şirketin birincil piyasalarda işlem gören hisselerinin değerine 1,3 trilyon dolara ulaşıyor. Bu da İspanya hisse piyasalarının neredeyse iki katına tekabül ederken MSCI gelişen piyasalar endeksinin yüzde 11’ine denk geliyor.

 

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar