İki hissede hedef fiyatını düşürdü

Deniz Yatırım, yayımladığı analiz raporunda dün ikinci çeyrek ve altı aylık finansal sonuçlarını açıklayan Anadolu Sigorta ev Ak Sigorta için hedef fiyatını düşürdü.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Deniz Yatırım, Anadolu Sigorta için hedef fiyatını 7,18 TL'den  7,00 TL'ye indirirken, 'TUT' tavsiyesini korudu.

Değerlendirmede şöyle denildi:

"ANSGR  2Ç20 Finansalları Değerlendirmesi - TUT olan tavsiyemizi  sürdürüyor ve hedef fiyatımızı hisse başına 7.18 TL'den 7.00 TL'ye  düşürüyoruz.

Anadolu Sigorta 2Ç20 finansal sonuçlarında 128 milyon TL net kar  açıkladı. Şirketin karı yıllık bazda %21 artarken birönecki döneme  göre ise %15 geriledi. Bu dönemde özsermaye karlılığı %23.5 olarak  gerçekleşti. Beklentimiz 184 milyon TL kar açıklayacağı şeklinde idi.

Piyasada oluşan bir ortalama beklenti ise yoktu. %70 olarak  beklediğimiz primlerin şirkette tutulma oranı %60 olarak gerçekleştiği  için faaliyet geliri tahminimizin oldukça altında kalmıştır. Açıklanan  finansalların hisse fiyatı üzerinde kısmi olumsuz etkisi olabileceğini  düşünüyoruz.

TUT olan tavsiyemizi sürdürüyor ve hedef fiyatımızı hisse başına  7.18 TL'den 7.00 TL'ye düşürüyoruz. Yıllık %15 prim artışı, %67.5 elde  tutma oranı ve %25 karşılık oranı ile çalışıyoruz. Bu temel  varsayımlara dayanarak %22.5'lik sürdürülebilir rtalama özsermaye  karlılığına ve 1.25x hedef F/DD çarpanına ulaşıyoruz.

Anadolu Hayat ve Emeklilik'ten (Anadolu Sigorta’nın %20 hissesi için 700 milyon TL)  gelen değeri ekleyerek Anadolu Sigorta için hisse başına 7.00 TL hedef  fiyata ulaşıyoruz. Anadolu Sigorta, 1 yıl ileriye dönğük  tahminlerimize göre 5.46x F/K ve 1.10x F/DD çarpanları ile işlem  görmektedir. bu noktada değerlemeyi yeterince cazip bulmadığımız için

TUT tavsiyemizi sürdürüyoruz. %35 temettü ödeme oranı varsayımımıza  dayanarak, temettü verimini %6.0 olarak hesap ediyoruz."

Deniz Yatırım, Aksigorta için hedef fiyatını 9,26 TL'den 9,15 TL'ye indirdi, tavsiyesini 'TUT' olarak sürdürdü.

Değerlendirmede şöyle denildi:

"AKGRT  2Ç20 Finansalları Değerlendirmesi - TUT olan tavsiyemizi  sürdürüyor ve hedef fiyatımızı hisse başına 9.26 TL'den 9.15 TL'ye düşürüyoruz.

 Ak Sigorta 2Ç20 finansal sonuçlarında 169 milyon TL net kar  açıkladı. Şirketin karı yıllık bazda %88 çeyreksel bazda ise %89  arttı. Bu dönemde özsermaye karlılığı %81 olarak gerçekleşti.

Beklentimiz 188 milyon TL kar açıklayacağı şeklinde idi. Piyasa  eklentisi ise sadece üç katılımcı ile 180 milyon TL idi. Operasyonel  ve finansal gelirler beklentimize paralel olmasına rğmen diğer  gelir/gider kalemleri içerisinde yer alan şüpheli ticari alacak  karşılığının yüksek olması açıklanan net kar rakamını beklentimizin  altına çekmiştir. Açıklanan finansalların hisse fiyatı üzerinde  belirgin bir etkisi olmayacağını düşünüyoruz.

TUT olan tavsiyemizi sürdürüyor ve hedef fiyatımızı hisse başına 9.26 TL'den 9.15 TL'ye düşürüyoruz. Yıllık %15 prim artışı, %60 elde  tutma oranı ve %20 karşılık oranı ile çalışıyoruz. Bu temel  varsayımlara dayanarak %32.5'lik sürdürülebilir ortalama özsermaye  karlılığına, 2.25x hedef F/DD çarpanına ve Ak Sigorta için için hisse  başına 9.15 TL hedef fiyata ulaşıyoruz.

Ak Sigorta, 1 yıl ileriye  dönük tahminlerimize göre 4.79x F/K ve 1.85x F/DD çarpanları ile işlem  görmektedir. bu noktada değerlemeyi yeterince cazip bulmadığımız için TUT tavsiyemizi sürdürüyoruz. %50 temettü ödeme oranı varsayımımıza  dayanarak, temettü verimini %10.1 olarak hesap ediyoruz, ki bunun da  hisse de aşağı yönlü fiyat hareketini sınırlayabileceğini düşünüyoruz."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar