İki hisseye açığa satış ve kredili işlem yasağı

Borsa İstanbul tarafından MNDRS ve HURGZ payında 3 ay süreyle mevcut açığa satış yasağına ilave olarak kredili işlem yasağı ve brüt takas önleyici tedbirleri  uygulanacak.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

MNDRS payında 3 ay süreyle mevcut "Açığa Satış Yasağına" ilave  olarak "Kredili İşlem Yasağı" ve Brüt Takas" önleyici tedbirleri  uygulanacak.

BIST'ten konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"Borsa İstanbul A.Ş. Piyasalarında Uygulanacak Gözetim Tedbirleri  Yönergesi'nin 5. ve 6. maddelerindeki hükümler çerçevesinde, Tedbir Yönetim Sistemi kapsamında Menderes Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. (MNDRS) payının piyasasında gerçekleşen işlemler nedeniyle MNDRS  payında 10/06/2020 tarihinden itibaren 3 ay süreyle mevcut "Açığa Satış Yasağına" ilave olarak "Kredili İşlem Yasağı" ve Brüt Takas"  önleyici tedbirleri uygulanacaktır.

MNDRS payında tedbirin uygulanacağı son tarih 09/09/2020'dir."

HURGZ payında 3 ay süreyle mevcut açığa satış yasağına ilave  olarak kredili işlem yasağı ve brüt takas önleyici tedbirleri  uygulanacak.

BIST'ten konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"Borsa İstanbul A.Ş. Piyasalarında Uygulanacak Gözetim Tedbirleri  Yönergesi'nin 5. ve 6. Maddelerindeki hükümler çerçevesinde, Tedbir Yönetim Sistemi kapsamında  Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş. (HURGZ) payının  piyasasında gerçekleşen işlemler nedeniyle HURGZ  payında 10/06/2020 tarihinden itibaren 3 ay süreyle mevcut açığa satış  yasağına ilave olarak kredili işlem yasağı ve brüt takas önleyici  tedbirleri uygulanacaktır.

HURGZ payında tedbirin uygulanacağı son tarih 09/09/2020'dir.Ayrıca Yönerge'nin 5. maddesi çerçevesinde, HURGZ payının  piyasasında Yönerge'nin 6. maddesinde  belirtilen emir ve işlemleri  nedeniyle aşağıda adı belirtilen yatırımcı hakkında Borsamız Pay Piyasası'ndaki emir ve  işlemlerine yönelik olarak 10/06/2020  tarihinden  itibaren 3 ay  süreyle Açığa Satış ve Kredili İşlem Yasağı, Brüt Takas ve İnternetten Emir İletilmesinin Kısıtlanması  önleyici tedbirleri uygulanacaktır.

Yatırımcı Adı ve Soyadı    MKK Sicil Numarası

EMRE            ERİM                        12780018

Tedbirin uygulanacağı son tarih 09/09/2020'dir."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar