İki hisseyi model portföyüne ekledi

Deniz Yatırım, konu ile ilgili  raporunda, Yataş’ı 11.00 TL hedef fiyat ile, İş Bankası’nı 11.30 TL hedef fiyat ile model portföyüne dahil ederken, Sabancı Holding ve Turkcell’i model portföyünden  çıkardı. belirtti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Raporda şu değerlendirme yapıldı:

"Şirketin net borcu / 12 aylık FAVÖK oranının 1.3x olup çok makul bir seviyede olduğunu ve yeni “Divan” markasındaki yatırım yükünün azaldığı göz önüne alındığında, Yataş'ın 2019 karından 2020 yılında nakit temettü ödemeye başlamasını bekliyoruz.

Yataş ve Enza Home konseptleri olgunluğa ulaştığı için “Divan” adı verilen yeni bir marka ile orta ve düşük tüketici gruplarına odaklanarak pazar payını artırmayı hedefliyor. Yataş'ın önümüzdeki dönemlerde “Divan” segmentindeki yüksek büyümeden faydalanarak operasyonel performansını artırmasını bekliyoruz.

2020 yılında geçmişten gelen ertelenmiş talep ve düşük faiz ortamının Yataş'a fayda sağlayacağını düşünüyoruz. Ortalama aylık genel amaçlı tüketici kredisi oranı 2019 yılında %2 civarındaydı, ancak son zamanlarda bankalar oranlarını aylık %1 seviyesine kadar düşürdüğünü belirtmek gerekir. 2Ç19'da geçici KDV indirimi talebi artırmıştı. Bu yılbaşında gelen KDV indiriminin de şirketin satışlarını desteklemesini bekliyoruz.

İhracatın toplam satışlar içindeki payı 9A19'da %13 olarak gerçekleşti. İhracat pazarlarındaki talep koşullarındaki muhtemel toparlanma sayesinde 2020 yılında ihracatın daha yüksek bir oranda olmasını bekliyoruz.

İş Bankası’nın yüksek TL fonlamasının marj yönetimine destek vermesini bekliyoruz. Banka, Eylül 2019 itibarıyla en düşük TL cinsi Kredi/Mevduat oranına sahipti. Bu düşük oranın ve %14.7 seviyesinde bulunan Çekirdek Sermaye Yeterlilik oranının da bankanın 2020 kredi genişlemesine olumlu katkı sağlamasını bekliyoruz.

İş Bankası ucuz çarpanları ile oldukça cazip. İş Bankası, 2020 Tahmini 3.94x F/K ve 0.50x F/DD ile işlem görmektedir. Bu oranlar, bankanın emsallerine göre beklenen özsermaye karlılığı iyileşmesi göz önüne alındığında sektör ortalamasına göre oldukça caziptir. %18.3'lük muhafazakar öz kaynak maliyeti varsayımımıza rağmen hisse başına 11.30 TL olarak değerliyoruz.

Sabancı Holding’in %40’a yaklaşan nominal performansından dolayı portföyden çıkartırken, Turkcell’i ise BIST-100’ün %7.5 kadar altında bir getiri sağlamasından dolayı portföyden çıkartıyoruz."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar