İki hisseyi model portföyüne ekledi

Ak Yatırım, Bim, Fonet ve Şişe Cam hisselerini öneri portföyünden çıkarırken, Migros ve Koç Holding'i dahil etti. Raporda, Merkez Bankası'nın faiz artışı sonrası değişikliğe gidildiğinin altı çizildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Ak Yatırım,  Bim, Fonet ve Şişe Cam hisselerini öneri portföyünden  çıkarırken, Migros ve Koç Holding'i dahil etti.

Ak Yatırım, konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme  yapıldı:

"AK Yatırım Arş: Hisse Senetlerinde Öneriler: TCMB kararları  sonrası hisse önerilerinde güncelleme

Dün, TCMB haftalık borç verme faizini %15'e yükseltti ve daha  önceden üç ayrı kanaldan yürüttüğü faiz politikasında sadeleşmeye  gittiğini açıkladı. Değişen parametreler ışığında model portföy  önerilerimizde değişiklikler yaptık. Şirketler bazında detaylı  anlatımı aylık yayınladığımız raporda Aralık başında paylaşacağız. İlk  etapta yeni adımların bankalar ve BIST-30 şirketlerini biraz daha öne  çıkarabileceğini buna karşılık küçük ölçekli şirketler, düşük faize  duyarlı iç tüketime dönük şirketlerin bir süre geri planda  kalabileceğini düşünüyoruz.

Bu beklentileri dikkate alarak Öneri Portföyümüz'den Bim, Fonet ve Şişe Cam hisselerini çıkarırken, Migros  ve Koç Holding hisselerini dahil ediyoruz. Ayrıca beklentileri  yansıtması açısından portföyümüzdeki banka ağırlığını artırıyoruz.

Değişiklikler sonrası hisse öneri portföyümüzde Coca Cola İçecek, Doğan Holding, Ereğli, Garanti Bankası, Koç Holding, Koza Altın,  Migros, Selçuk Ecza, Turkcell ve Yapı Kredi Bankası bulunmaktadır."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar