İki hisseyi model portföyüne ekledi

Oyak Yatırım model portföyünde değişikliğe gitti. Akbank ve Garanti Bankası'nı portföyünden çıkaran Oyak Yatırım, yerlerine 40,0 TL hedef fiyatla Arçelik'i ve 9,0 TL hedef fiyata Enka İnşaat'ı ekledi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Detaylar şu şekilde:

"AKBNK ve GARAN’I model portföyümüzden çıkarıyoruz. Her iki bankayı da potansiyel olarak daha yüksek sermaye getirisi ve güçlü sermaye yeterliliği açısından beğenmemize rağmen, bankacılık hisselerinde değerlemelerin 10Y tahvil getirilerindeki kısa vadeli oynaklığa daha duyarlı olduğunu düşünüyoruz. Bunun yanısıra, yakın vadede bankacılık hisseleri için herhangi bir katalizör göremiyoruz.

Yüksek fonlama maliyetleri ise beklenen marj toparlanmasını en az bir çeyrek erteleyebilir.
Geçtiğimiz aylarda Hitachi’nin (Japonya hariç) operasyonlarını bünyesine katan, yurtdışı satışları toplam satışlarının yaklaşık %65’ini oluşturan, hem yurtiçi hem yurtdışı satış adetlerinde ve pazar paylarında gayet iyi performans sergileyen ARCLK’i model portföyümüze ekliyoruz.

Şirketin satışlarının faiz duyarlılığı az olduğu için satış adetlerindeki güçlü seyrin sürmesini bekliyoruz. Çelik fiyatlarındaki artış ve kur kaynaklı maliyet artışlarının satış fiyatlarına hızlı yansıtılabileceğini düşünüyor, bu nedenle de marjlarda önemli seviyede bir daralma beklemiyoruz.

ENKAI’yi de faaliyet gösterdiği bölgelerde ertelenen altyapı harcamalarının geri döneceği beklentisi ve en önemlisi TL’nin değer kaybettiği dönemlerde portföyünde bulundurduğu yurtdışı özel sektör tahvil pozisyonlarından dolayı defansif gördüğümüz için dengeleme amaçlı olarak model portföyümüze ekliyoruz.

Şirketin en güncel bilançosu itibariyle yaklaşık 325mn EUR’luk (güncel piyasa değerinin yaklaşık %7’si) döviz uzun pozisyonu da bulunmaktadır.

Model portföyümüzün 23 Şubat kapanışlı son revizyonumuza göre performansı endeksin %2.9 altındadır. Güncel model portföyümüz ENKAI, ARCLK, KCHOL, TCELL, BIMAS, ASELS, TKFEN, AKGRT, ANSGR ve KOZAL hisselerini içermektedir."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar