İki şirket daha halka arz için SPK'ya başvurdu

2020'nin ikinci yarısında başlayan ve 2021'de de devam eden Borsa İstanbul'da halka arz rüzgarı devam ediyor. Son olarak İşbir Sentetik ile Biotrend Enerji, SPK'ya halka arz başvurusu yaptı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

İşbir Holding bağlı ortaklığı İşbir Sentetik ile Doğanlar Yatırım Holding iştiraki Biotrend Enerji'nin halka arzına ilişkin Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuru yapıldı.

İşbir Sentetik tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada, "Bağlı Ortaklığımız İşbir Sentetik Dokuma Sanayi A.Ş. bugün paylarının halka arzına ilişkin olarak, Sermaye Piyasası Kurulu ile Borsa İstanbul A.Ş. nezdinde başvurularını yapmıştır" denildi.

Deniz Yatırım ve TSKB aracılığıyla halka arz olacak
Doğanlar Yatırım Holding A.Ş.’nin enerji iştiraki Biotrend Çevre ve Enerji Yatırımları A.Ş. (“Biotrend Enerji”) de halka arz sürecini başlattı. Halka arz süreci ile ilgili aracılık hizmeti için konsorsiyum eş liderleri Deniz Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş. ve Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş. ile el sıkışan Biotrend Enerji, Sermaye Piyasası Kurulu’na halka arz başvurusunu gerçekleştirdi.

Yılın ilk yarısında halka arz planlanıyor
Yüzde 60 sermaye artırımı yüzde 40 ortak satışı olarak planlanan Biotrend Enerji'nin halka arzında şirketin mevcut 128 milyon TL olan çıkarılmış sermayesi, 22 milyon TL artırımla 150 milyon TL’ye yükselecek, 14,66 milyon TL tutarında ise ortak satışı gerçekleşecek.

Ayrıca 5 milyon TL nominal değerli pay, ek satışa konu edilebilecek. Halka açıklık oranı ek satış hariç yüzde 24,4 olacak. Halka arzın 2021 yılının ilk yarısında tamamlanması planlanıyor.

Kaynak: Dünya

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar