İkinci çeyrekte ne kadar büyüme bekleniyor?

Ünlü & Co, Türk şirketleri 2. çeyrek bilanço değerlendirmesi raporunda ikinci çeyrekte bankalarda yüzde 5, finans dışında yüzde 179 yıllık kar büyümesi bekliyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Ünlü & Co, 2. çeyrekte bankalarda %5, finans dışında %179 yıllık kar büyümesi bekliyor.

Kuruluş tarafından hazırlanan Türk şirketleri 2. çeyrek bilanço değerlendirmesinde bilanço açıklamalarının 26 Temmuz haftasında başlayacağı hatırlatıldı.

Rapora göre bankacılık dışı sektörün 2. çeyrekte %14 gelir, %16 FAVÖK ve %12 kar artışı açıklaması bekleniyor. Yıllık bazda ise artış gelirlerde %71, FAVÖK'te %83, karda ise %179 öngörüldü.

Değerlendirmede bankacılık sektörünün ise 2. çeyrekte çeyrek dönemlik %3 net kar artışı açıklayacağı tahmin edildi. Sektör için yıllık kar artışı tahmini ise %5 oldu.

BİLANÇOLAR 27 TEMMUZ'DA BAŞLIYOR

Bankacılık dışı sektör bilançolarının 27 Temmuz'da Tav Havalimlanları ile başlaması planlanıyor. Bankacılık tarafında ise ilk bilançonun 28 Temmuz'da Akbank tarafından açıklanması bekleniyor.

Kaynak: Foreks Haber Merkezi

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar