İnfo Yatırım, Tüpraş ve Petkim'i hisse öneri listesine ekledi

İnfo Yatırım, 2021 yılının hazırladığı ilk raporunda Tüpraş ve Petkim'i hisse öneri listesine eklediklerini belirtti. Aracı kurum ayrıca, Şişecam, Alarko Holding, Tekfen hisselerini de öne çıkardı. İşte analizinin tamamı...

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

İnfo Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"Kara Göründü!

2020 yılı arkasında tarihe geçecek bir pandemi ve ekonomik durgunluk bıraksa da yılın son aylarında gelen başarılı aşı haberleri  2021 beklentilerini yeniden toparladı ve bir çok sektör için karanın  göründüğüne işaret etti.

2021 küresel likidite bolluğu ve şirket  karlarındaki artış beklentileriyle hisse senetleri için iyi bir yıl  olacak gibi duruyor. Yurt içinde ise yüksek faizler ve enflasyonla  mücadele 2021 ilk yarısının ana hikayesi olacak gibi görünüyor.

İKİ BANKA HİSSESİ

Ekonomi yönetimindeki değişim sonrası sermaye akımlarının olumlu  etkilemesini beklediğimiz Garanti Bankası ve Akbank hisselerini  öneriler listemizde tutmaya devam ediyoruz. Döviz pozisyonları dolayısıyla zayıf bir üçüncü çeyrek karlılığı getiren Türk Telekom  hisseleri de kurlardaki öngörülebilirliğin artmasıyla en  beğendiklerimiz arasında kalmaya devam edecek.

TOFAŞ MODEL PORTFÖYDEN ÇIKTI

Faizlerdeki yükselişe  hassasiyeti dolayısıyla Tofaş’ı model portföyden çıkarırken, aşı  tarafındaki olumlu gelişmeler ile birlikte Tüpraş’ı en beğendiklerimiz  arasına alıyoruz. Tarım ve petrokimya alanındaki yatırımları, güçlü  net nakit pozisyonu ve pandemi sonrası çabuk toparlanmasını  beklediğimiz taahhütçülük işlerinin etkisiyle Tekfen Holding’i de en  beğendiklerimiz arasında tutuyoruz.

PETKİM LİSTEYE GİRDİ

Küresel toparlanma ve aşılanma ile  petrokimya ürünlerine talebin artması ve marjların yeniden  toparlanması sebebiyle Petkim’i öneriler listemize alıyoruz. Birleşme sonrasındaki pozitif etkiler, üçüncü çeyrek itibariyle iyileşen talep  koşulları ile birlikte Şişe Cam favorilerimiz arasında kalıyor. Enerji  fiyatlarındaki yüksek seyir, kur tarafındaki açığın azaltılması ve  önümüzdeki döneme ilişkin olumlu kur beklentileri Alarko Holding’in  karlılığı için olumlu katalizörler olarak ortaya çıkıyor.

Yatırımcı sayısına paralel olarak Borsa İstanbul’un yüksek seyreden işlem hacimleri İş Yatırım’ın kar beklentilerini her geçen gün yukarı çekmeye devam ediyor. Beyaz eşya sektöründe güçlü iç talebe, üçüncü çeyrek itibariyle ihracatın eklenmesi, kapasite kullanımında son çeyrek daha yüksek beklentilerimizin olması ve yüksek EURUSD paritesinin pozitif etkileri dolayısıyla Vestel Elektronik de en beğendiklerimiz arasında kalıyor."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar